منو
 صفحه های تصادفی
ابوالحسن صاعدی اسماعیل بن صاعد
امام زمان علیه السلام در قرآن - سبا : 51
اطلاعات بیشتر
انرژی پتانسیل
مرثیه
آزمایش فشار و شکل و اندازه
صحف ابراهیم
مختار بن ابی عبیده ثقفی
رمز گردانی در حافظه کوتاه مدت و حافظه دراز مدت
اجرای دستور به دستور و کنترل خطاها
 کاربر Online
1225 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  شنبه 25 فروردین 1386 [17:54 ]
  چشم بیونیک دریچه‌های امید را به روی بیماران مبتلا به اختلالات بینایی می‌گشاید.
 

چشم بیونیک دریچه‌های امید را به روی بیماران مبتلا به اختلالات بینایی می‌گشاید.

یک تراشه سیلیکونی که از جریان عصبی شبکیه چشم تقلید می کند راهی پیش روی افرادی که به اختلالات بینایی دچارند، جهت استفاده از چشم های بیونیک می گشاید.

به گزارش خبرگزاری مهر، در حدود 700 هزار نفر در کشورهای توسعه یافته سالانه به بیماری پیرچشمی مبتلا می شوند و 5/1 میلیون نفر نیز در سراسر دنیا از نوعی بیماری چشمی موسوم به Retinitis Pigmentosa رنج می برند. در این دو بیماری سلول های شبکیه چشم که نور را به تکانه های عصبی در پشت چشم تبدیل می کنند، به تدریج از بین می روند.

اکثر شبکیه های مصنوعی یک دوربین بیرونی را به یک شیء کاشته شده در پشت چشم از طریق رایانه ارتباط می دهند. این در حالی است که تراشه جدید سیلیکونی طراحی شده توسط `کریم زاغلول` محقق مصری دانشگاه پنسیلوانیا و همکارش در دانشگاه استنفورد آمریکا نیاز به استفاده از این دوربین و رایانه بیرونی را مرتفع می سازد.

این تراشه حاوی سنسورهای نوری و سیستم مداری است که همانند یاخته های عصبی شبکیه واقعی عمل می کنند. این سنسورها به طور خودکار مجموعه ای از اطلاعات بصری مرتبط با چشم را به طور خودکار تصفیه می کنند.

`کریم زاغلول` در گفتگو با نشریه نیوساینتیست اظهار داشت: این تراشه مستقیما درون چشم جاسازی می شود و به اعصابی که سیگنال ها را به کورتکس بصری مغز انتقال می دهند، وصل می شود.

محققان برای ساخت این تراشه نخست چگونگی روند ارتباط نورون های حساس به نور با سلول های عصبی دیگر برای پردازش نور را بررسی کردند. دانشمندان با استفاده از تکنیکی مصنوعی که پیش از این در صنعت تراشه رایانه ها به کار گرفته شده بود، نسخه ای از یک سیلیکون را ساختند.

اندازه این تراشه 5/3 در 3/3 میلی متر است و حاوی 5 هزار و 760 فتوترانزیستور است که جایگزین نورون های حساس به نور در شبکیه واقعی چشم می شوند. این فتوترانزیستورها به 3 هزار و 600 ترانزیستور که به تقلید از سلول های عصبی اطلاعات نوری را پردازش کرده و برای مراحل بعدی به مغز منتقل می دهند، متصل هستند. 13 نوع مختلف از ترانزیستورها در این تراشه به کار رفته که هر یک با روشی متفاوت، از عملکرد سلول های عصبی واقعی تقلید می کنند.

تراشه شبکیه چشم قادر است به طور خودکار خود را با متغیرهای مختلفی چون شدت و کنتراست نور تطبیق دهد. همچنین این تراشه می تواند در مسیر مشابه شبکیه زنده چشم حرکت کند.

  امتیاز: 0.00