منو
 کاربر Online
795 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  دوشنبه 14 خرداد 1386 [18:19 ]
  با هدف کاهش واردات بنزین انجام شد
 

پژوهشگران پژوهشگاه صنعت نفت در قالب پروژه فولرین (کربن 60) موفق شدند با افزودن این مولکول به روغن خودرو میزان سوخت مصرفی را به میزان 2/3 تا 7/3 درصد کاهش دهند.

`دکتر باقر مهاجرانی` ، معاون تحقیقات و امور بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: اگر بتوان با استفاده از روغن ، اصطکاک را در خودروها کاهش داد، مصرف سوخت نیز کاهش می‌یابد که سه سال پیش محققان ما از نانوذرات در روغن برای افزایش چسبندگی و جلوگیری از اصطحکاک استفاده کردند؛ به طوری که با افزودن ترکیب فولرین یا کربن 60 به روغن و پس از انجام واکنش شیمیایی مشاهده کردیم که کاهش دهنده نقطه ریزش روغن و اصطکاک و افزایش دهنده چسبندگی ، تحمل فشار و ماندگاری سیال بودن روغن در سرما بوده و در نهایت منجر به کاهش مصرف سوخت می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: این روغن که در آن از نانوفولرین استفاده شده بود، در یکی از خودروهای ساخت داخل کشور مصرف شد که به میزان 2/3 تا 7/3 درصد کاهش مصرف سوخت داشتیم و این ترکیب می‌تواند به‌عنوان مکمل به روغن‌های مصرفی کنونی افزوده شود تا گامی در جدید کاهش مصرف سوخت در کشور و کاهش واردات بنزین باشد.

مهاجرانی با اشاره به ضرورت تولید این ترکیب شیمیایی در کشور با یافتن بازار خرید مواد اولیه ارزان قیمت اظهار کرد: نانو فولرین در دنیا بسیار ارزشمند است و دارای قیمتی حدود 10 تا 15 دلار می‌باشد که برای کاهش حجم واردات بنزین، باید این ترکیب را در کشور تولید کرد.

معاون تحقیقات و امور بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت خاطرنشان کرد: در بخش بالا دستی نفت نیز محققان پژوهشگاه در زمینه حفاری (سیالات حفاری) ، واحدهای بهره برداری (جداسازی آب و نفت) و خطوط لوله (انتقال نفت پالایشگاه) فعالیت دارند که به عنوان مثال به سیالات حفاری آلی موادی با ویژگی‌های وزن دهی ، جاذب و دافع آب بودن و ... باید افزوده شود که در این مورد با همکاری پژوهشکده شیمی و پتروشیمی و پژوهشکده اکتشاف و تولید ، اکسید سیلیس تهیه شده و کاربرد آن را بر سیالات حفاری تست می‌کنند که امیدواریم تا پایان سال 88 به اتمام رسد.

گفتنی است، فولرین‌ها ، اغلب به ساختارهای کروی که از جنس کربن هستند اطلاق می‌شود.فولرین‌های کربنی ، آلوتروپی از کربن ( نظیر الماس و گرافیت )هستند. این ترکیبات از کربن ساخته شده‌اند و فرم‌های کروی ، بیضوی به خود می‌گیرند. به شکل کروی باکی‌بال می‌گویند. فولرین‌ها فعالیت شیمیایی زیادی نداشته و در چندین حلال نظیر تولوئن و کربن دی‌سولفید حل می‌شوند.

از جمله موارد کاربرد فولرین ها تولید روان‌کننده‌های جامد ، روغن موتورهای بسیار کاراتر ، ارسال هدفمند داروها ، تولید داروهای ایدز و سرطان با فولرین‌های حساس به نور ، ساخت دیودهای نور افشان آلی با طول عمر و عملکرد بالا ، ساخت لاستیک‌های سبکتر ، مقاومتر و الاستیک‌تر و جلوگیری از رشد باکتریهاست.


منبع:خبرگزاری دانشجویان ایران

  امتیاز: 0.00