منو
 کاربر Online
768 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 20 خرداد 1386 [10:16 ]
  از تجربیات موفق درس بگیریم.
 

از تجربیات موفق درس بگیریم.

علوم زیستی چندین سال است که کاربردهای مهمی در زندگی بشر یافته اند. گرچه علوم زیستی از گذشته های دور در زندگی انسان‌ها نقش داشته اند ولی پیشرفت‌های علمی در دهه‌های گذشته خصوصا در زمینه ژنتیک مولکولی و مهندسی ژنتیک فصل جدیدی را در بهره‌مندی بشر از طبیعت آغاز کرده است. فارغ از بایدها و نبایدها در زمینه بیوتکنولوژی (زیست فناوری) و مهندسی ژنتیک، این واقعه تاریخی غیرقابل انکار است و موج ایجاد شده در این زمینه چند دهه از تاریخ بشر را تحت تاثیر گذاشته است.

از امروز تا پایان خرداد در مورد این موضوع بحث خواهیم کرد لطفا در این مورد نظرات خودتون رو در اختیار دوستانتان قرار دهید.
با تشکر

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  پنج شنبه 24 خرداد 1386 [21:19 ]
  جایگاه زیست فناوری در ایران و سایر کشورها
 

خصوصیت اصلی یک موج فراز و نشیب آن است و نظرات مختلفی درباره موقعیت کنونی ما در این موج ایجاد شده از پیشرفت سریع علوم زیستی” ارائه شده است. براساس این نظریات، به هر حال همیشه نمی توان فرصت کافی برای بهره مندی از ثمرات این موج دانش بشری داشت و این موج جای خود را به موج دیگری خواهد داد. بنابراین در این شرایط لزوم تصمیم گیری سریع و اجرای برنامه های توسعه ای با استفاده از امکانات موجود احساس می شود.

سالها است که از زیست فناوری در کشورمان صحبت می شود و فعالیت های متنوعی در این زمینه در کشورمان انجام شده است. اما هنوز به نظر می رسد فعالیت ها براساس حرکاتی خود جوش و بر اساس قابلیت های فردی اشخاص صورت می گیرد و برنامه ریزی ملی هنوز اثر تعیین کننده خود را بر نتایج حاصل از این فعالیت ها نگذاشته است. بدیهی است که زیر ساخت ها، توسعه منابع انسانی، حمایت ها و تسهیلات از طرف دولت تامین شده است ولی سالها است که سازماندهی منابع و برنامه ریزی راهبردی در توسعه تحقیقات و فناوری در علوم زیستی و زیست فناوری، موضوع مورد بحث مسئولان است.

الگوهای خارجی

کشورهای مختلفی در به کار بردن علوم زیستی برای بهبود زندگی بشر فعال بوده اند. کشورهای توسعه یافته مانند ایالات متحده آمریکا، آلمان، انگلستان و کانادا فعالیت های گسترده ای در این زمینه داشته اند.

برخی کشورهای در حال توسعه نیز در این راه وارد شده اند و در کنار کشورهای پیشرو، به اهمیت این بخش از دانش بشری در افزایش کیفیت زندگی پی برده اند. کوبا، کره جنوبی، هند و چین از این دسته کشورها هستند و هر یک استراتژی خاص خود را در سازماندهی فعالیت های ملی خود دارند.

مطالعه و بررسی روند بهره مندی این کشورها از دستاوردهای علوم زیستی تجربه گرانبهایی برای هر کشور علاقمند به قدم گذاشتن در این راه است که با هزینه ای کمتر می توان برنامه های آنها را تجزیه و تحلیل نمود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 27 خرداد 1386 [15:53 ]
  استفاده بهینه از تجربیات و توان داخلی
 

الگوهای داخلی

بدون شک موفقیتهای هر کشوری حاصل فعالیتهای تک تک افراد و شهروندان آن است. در مسیر پیشرفت کشورها، برخی افراد نقش تعیین کننده ای داشته اند که آلوین تافلر به خوبی در کتاب ”جابجایی در قدرت” خود به آن اشاره می کند. کم نیستند کسانی که در کشور ما در شرایط مساوی موفق شده اند دستاوردهای حاصل از دانش بشری در حیطه علوم زیستی را به صورت محصول در اختیار هم میهنان خود قرار دهند. استفاده از تجربیات موفق این افراد و یافتن شاخص های موفقیت آنان برای سایر فعالیت ها کاری دور از دسترس نمی باشد.

با توجه به جلسات بحث و بررسی اخیر در زمینه روند و چالش های موجود در توسعه زیست فناوری و علوم زیستی در کشور و همچنین تلاش های سازمان دهی شده از سال ۱۳۷۵ تا کنون برای هدایت فعالیت ها در این بخش و سابقه ۸۰ ساله پژوهش و تولید محصولات زیستی در کشور، به نظر می رسد اکنون دیگر زمان تصمیم گیری است.

اگر کشورمان می خواهد که در زمینه بهره مندی از دانش بشری برای استفاده از مواهب خدادادی در حیطه زیست فناوری موفق باشد، دیگر جای درنگ نیست.

موج موجود در سال های آخر خود است و بزودی موج دیگری جای آن را خواهد گرفت و غفلت از فرصت های موجود ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد کشورمان خواهد زد. دیگر فرصت برگشت به عقب وجود نخواهد داشت و کشور در این زمینه نیازمند دانش و فناوری بیگانه خواهد بود. در این لحظه نمی توانیم ادعا کنیم که اگر شروع کنیم باز هم می توانیم به دیگر کشورها برسیم. محصولات متنوع علوم زیستی در راه هستند و مراحل پایانی ارزیابی خود را طی می کنند. زمان آن است که به محققان و فناوران خود اعتماد کنیم و نیازهای واقعی آنها را درک کنیم و به آنها فرصت دهیم که نقش شایسته خود را در توسعه پایدار کشور بازی کنند.

  امتیاز: 0.00