منو
 صفحه های تصادفی
تورت وئیتیت
آزمایشگاه اپتیک
مقامات پیامبران در پرتو ولایت امام علی علیه السلام
مخفی بودن ولادت امام « ع » -عبدالله بن عطا
یوواروویت
درزه
فتنه شیطان در زمان ظهور امام مهدی علیه السلام
کاربر:سامانتا
واژگان روان شناسی کودک
خلاقیت و نوآوری در مدیریت
 کاربر Online
714 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 09 شهریور 1388 [13:26 ]
  «دلیرانیت» کانی جدید
 

کانى جدید دلیرانیت به همت دانشمند ایرانى در منطقه زرشوران واقع در شمال شرق تکاب کشف شد.‌

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمدعلى مکى‌زاده مسئول موزه زمین‌شناسى دانشکده زمین‌شناسى دانشگاه اصفهان از کشف یک کانى جدید در شمال‌شرق تکاب خبر داد و گفت: این کانى به افتخار کاشف آن - پروفسور فرحناز دلیران، استاد دانشگاه کارلسروهه آلمان- به نام دلیرانیت نامگذارى شده است.

وى اضافه کرد: این کانى به شکل یک گونه کمیاب در کانسار طلا-آرسنیک زرشوران در شمال شرق تکاب یافت شده که داراى ماتریکس شدید سیلیسى و رگچه‌هایى از اسفالریت و خاک‌هاى کمیابى مثل گالن و سولفوسات‌هاى مختلف است.

مسئول موزه زمین‌شناسى دانشکده زمین‌شناسى دانشگاه اصفهان با بیان این‌که دلیرانیت به شکل لانه‌هایى درهم از فیبرهاى سوزنى و نرم با درازاى 200 میکرون و پهناى چند میکرون دیده مى‌شود، درباره خصوصیات کانى دلیرانیت یادآور شد: دلیرانیت با رنگ‌هاى نارنجى-قرمز و با جلاى درخشان شبه الماسى به صورت شفاف دیده شده که تشعشع فلورسانس ندارد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 24 شهریور 1388 [17:25 ]
  کشف و ثبت کانی جدید
 

سرویس: علمی



استاد ایرانی دانشگاه «کارلسروهه» آلمان و کاشف کانى جدید «دلیرانیت» که به نام وی نامگذاری شده در گفت‌و‌گو با ایسنا جزئیات کشف این کانی در معدن زرشوران واقع در شمال شرق تکاب را تشریح کرد.

فرحناز دلیران در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهارکرد: پس از انجام کارهای دکتری در دانشگاه «هایدلبرگ» آلمان پروژه ای تحت عنوان «مطالعه طلاهای اپی ترمال» حوزه تکاب استان آذربایجان غربی ایران را به مرکز پژوهش‌های آلمان پیشنهاد دادم که از سال 1989 کار خود را در معدن طلای «زرشوران آق دره» شهرستان «تکاب» استان آذربایجان غربی آغاز کردم.

وی افزود: طی تحقیقات چندین ساله در این معدن این کانی جدید را کشف کردم. به اعتقاد من معدن طلای زرشوران آق دره دارای کانی‌های اپی ترمال بوده که در حالت‌های نسبتا پایین تشکیل شده‌اند. این کانی‌ در حفره‌های آخرین تشکیل شده که دارای ترکیب سولفورآرسنیک سرب و جیوه بوده و رنگ آن قرمز نارنجی است.

دلیران تصریح کرد: تشخیص خصوصیات این کانی بسیار سخت بود چون دارای رشته‌هایی با ضخامت و قطر200 میکرون بود، البته این کار با همکاری گروه هشت نفری با راهنمایی پروفسور پار از دانشگاه سالزبورگ اتریش انجام شد.

وی ادامه داد: کانی با چنین ترکیبی تاکنون توسط کسی پیدا نشده بود؛ البته دلیل آن هم مقدار کم این کانی است چرا که اگر به مقدار زیاد بود تاکنون توسط افراد دیگر کشف می شد. عموما کانی‌های جدیدی که در این زمان کشف می‌شوند به مقدار بسیار کم در سنگ‌ها وجود دارند.

کاشف کانی «دلیرانیت» افزود: کاربردهای این کانی هنوز مشخص نبوده و بررسی آن مربوط به کارشناسان علوم مواد است؛ البته چون مقدار کانی کم است به طور قطع نمی توان از آن به عنوان ماده معدنی بهره برد اما ممکن است کاربردهای صنعتی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: این کانی ازسوی انجمن بین‌المللی کانی شناسی (International Mineralogical Association) به عنوان یک کانی جدید پذیرفته شده است. این انجمن بین‌المللی بزرگترین سازمان جهانی در زمینه‌ کانی شناسی به عنوان قدیمی ترین شاخه علوم است که زمانی که یک کانی جدید کشف می‌شود باید به آن انجمن اطلاع داد.

دکتر دلیران در بیان پیشنیه تحصیلی و تحقیقاتی خود به ایسنا گفت: سال 1972 به فرانسه رفتم وتا سال 1975 فوق لیسانس رشته زمین شناسی کاربردی و معدنی را دریافت کردم و از آنجا که علاقمند بودم بر روی یک موضوع ایرانی تحقیق کنم، موضوع پایان نامه دکتری خود را کانی سازی آهن و فسفات حوزه بافق یزد قرار دادم. همچنین برای اینکه دوست نداشتم در غرب زندگی کنم به عنوان کارمند شرکت «ذوب آهن» مشغول به کار شدم، سپس در دانشگاه اصفهان تدریس دروس کانی شناسی را در مقطع کارشناسی آغاز کردم.

وی ادامه داد: بعد از آن، دوباره به آلمان برگشتم و در حال حاضر 30 سال است که در آنجا زندگی می‌کنم. برای دریافت دکتری این رشته مجبور شدم فوق لیسانس کانی شناسی را دریافت کنم و سپس پایان نامه دکتری را در دانشگاه هایدلبرگ آلمان پیرامون کانی سازی آهن فسفات حوزه بافق یزد تکمیل کردم.

  امتیاز: 0.00