منو
 کاربر Online
704 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 17 اسفند 1388 [19:27 ]
  یک گلوله برفی!!
 

دانشمندان با استفاده از نمونه سنگهای اورانیوم موفق شدند تاریخی که زمین در آن به یک گلوله برفی بزرگ شباهت داشته است را تعیین کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، طوفانهای برف زمستان امسال آمریکای شمالی را به شدت تحت تاثیر قرار داد اما به گفته دانشمندان این طوفانها در واقع نسبت به 716.5 سال پیش کاملا ناچیز به شمار می روند. زمانی که دوران حکمفرمایی `زمین گلوله برفی` بوده است.

دانشمندان با استفاده از نمونه های سنگهای اورانیوم در کانادا به تعیین دقیقترین تاریخی که طی آن زمین در برف و یخ غرق بود پرداختند. کشور کانادا بخشی از ابر قاره جدا شده `رودیانا` بوده است و نمونه های سنگی این منطقه نشانه های گسترده ای از عصر یخبندان زمین را بدون تعیین تاریخی دقیق در خود دارند.

اکنون محققان نمونه های اورانیوم برگرفته شده از مرز آلاسکا تا جزیره ویکتوریا را مورد بررسی قرار داده و با کمک گرفتن از فرایند طبیعی تجزیه رادیواکتیو اورانیوم و تبدیل آن به سرب توانستند تاریخ دقیق دوران اوج یخبندان زمین را در حدود 716.5 میلیون سال پیش تعیین کنند.

بر اساس این مطالعات با وجود یخبندان شدید برخی از گونه ها از جمله خزه ها و دیگر میکروبها در دوران یخبندان زمین که به مدت 5 میلیون سال ادامه داشته است شکل گرفتند. به گفته دانشمندان پایداری بخشی از زیست کره در برابر دوران یخبندان `نئوپروتزوئیک` کاملا آشکار است و اینگونه به نظر می آید بخشهایی از این گلوله برفی بزرگ برای ادامه حیات جانداران خالی از یخ باقی مانده بوده است.

بر اساس گزارش یو اس ای تودی، محققان دلیل سرمای شدید آن دوره از حیات زمین و تبدیل شدن سیاره آبی را به گلوله ای برفی و سفید، جذب شدن دی اکسید کربن به واسطه بازالتهای آتشفشانی که طی شکل گیری قاره `رودیانا` به وجود آمده بودند، می دانند.

جذب بیش از اندازه این گاز گلخانه ای باعث کاهش آن در اتمسفر زمین شده و گرمای زمین را کاهش داده و به این شکل میزان سرما و یخبندان در زمین را تا حد بالایی افزایش داده است.

  امتیاز: 0.00