منو
 صفحه های تصادفی
سالی راید
الکترود شیشه‌ای
آثار کفران ولایت حضرت علی علیه السلام
خمیر
اندوه حضرت زهرا پیش از ولادت امام حسین علیه السلام
طیف ستاره
همراهی جبرئیل با امام مهدی علیه السلام
احتجاج امیرالمؤمنین با منافقین در باب آیه ولایت
پلوتون «سیاره»
سایر خواص برگ
 کاربر Online
693 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  پنج شنبه 14 مرداد 1389 [07:51 ]
  نگاهی به Google Chrome جدیدترین مرورگر وب
 

تصویر

همه کاره، به گود رقابتی مرورگرهای اینترنتی هم وارد شده است. Chrome نام مرورگری است که گوگل یک سالی هست که به بازار عرضه کرده است. درست مثل تمام سرویس های دیگری که گوگل ارائه می دهد، سادگی کروم هم مثال زدنی است. اما درباره میزان موفقیت آن هنوز باید زمان بگذرد. اما اگر بخواهم تحلیلی از دید خودم بنویسم سعی می کنم به چند نکته بسنده کنم.

یک. کروم سرعت خوبی دارد. مخصوصا این سرعت توی صفحات جاوا اسکریپت به کار می آید. آن جوری نیست که ناگهان مرورگر از سرعت لود شدن متلاشی بشود اما باید قبول کرد سرعت خوبی دارد.

دو. مصرف رم در این مرورگر پایین آمده است. همین می تواند گزینه خوبی باشد برای کسانی که از سیستم های پرسرعت بهره مند نیستند. کروم روی یک سیستم با رم 64 نمایش قابل قبولی داشت. البته به نسبت مرورگرهای دیگر!

تصویر


سه. گوگل کروم از یک موتوری به نام وب کیت (Webkit) استفاده می کند. نیازی نیست بدانید که این موتور چه طور کار می کند، ولی باید بدانید که بعضی وقتها این موتور در استفاده از زبان های راست به چپ اذیت می کند. کلا مایکروسافت فکر می کنم در این زمینه موتور بهتری دارد. Gecko هم که موتور مورد استفاده از فایرفاکس است جایگاه خوبی دارد. بقیه رسما تعریفی نیستند.


چهارم. کروم از نظر محیط کاربری خیلی جالب است. یعنی جالب هم نباشد جدید است. بعضی چیز ها را دارد که بد نیست بقیه هم یاد بگیرند! مثلا همین که به صورت پیش فرض انگار که صفحه را فول اسکرین می بینیم! کروم برای مانیتور های Wide جدید هم خیلی خوب به نمایش در می آید ( چیزی که در مرورگرهای دیگر به چشم نمی آید ). کلا جدید است و یک خورده هم خوشگل است اما بالاخره این هم عادی می شود .


پنجم. کروم هنوز به ثبات کافی برای نمایش صفحات نرسیده است. مثلا شما نمی توانید مطمئن باشید که صفحات در کروم نسبت به دیگر مرورگرها چه طور نمایش داده خواهد شد. کلا من چند صفحه دیدم که در کروم واقعا فوق العاده بود و چند صفحه دیدم که در کروم متوسط بود. بعضی وقتها هم بازی های خاص خودش را در می آورد که زیاد مهم نیست. پیشنهاد می کنم برای تست یک بار http://itcom.pnuab.ac.ir را در کروم تست کنید و نتیجه را از نظر سرعت و عرض بررسی کنید.


ششم. اگر کاربر فایرفاکس باشید می توانید بی خیال این همه افزونه بشوید؟ شخصا بعضی افزونه ها برایم از نان شب که واجبتر نه، ولی واجب است. فکر می کنید کروم فعلا به مرورگر اول خیلی ها تبدیل نمی شود چون افزونه ندارد. فکر می کنم در آینده گوگل مرورگر اول خیلی ها بشود چون گوگل خیلی زود بانک افزونه کروم را پر و پیمان خواهد کرد.


هفتم. کروم هنوز با پخش کننده های مدیای سایتهای زیادی مشکل دارد. این در حالی است که گوگل ادعا می کند که کروم کلا برای سایت های پر از فایل های چند رسانه ای بهینه شده است. اگر گوگل نتواند کروم را برای این سایتها بهبود بدهد شکست سختی خواهد خورد. هر چند اصلا عجیب نیست که در نسخه های بعدی گوگل ما را شگفت زده کند.


هشتم. کروم محصول گوگل است. اگر محصول گوگل نبود مواردی مانند شش و هفت به این راحتی قابل چشم پوشی نبود. اما این نکته بزرگتری هم دارد. شما با مرورگری طرف هستید که به سرعت می تواند با محصولات گوگل هماهنگ بشود. مثلا گوگل گیرز در این مرورگر به صورت داخلی عمل می کند. فکر می کنم اگر امکانی هم باشد که هم اکنون یک پارچه سازی نشده باشد حتما می شود. این یعنی گوگل ریدر، جیمیل، گوگل داکس و … بهتر و سریعتر و راحت تر!


نهم. اگر یک تب را باز کنید ( که اتفاقا با شکل جالبی هم باز می شود ) اگر تب کرش کند، یعنی کلا سایت به خوبی باز نشود فقط همان تب کرش می کند. اینجاست که می گویند ببینید عقل گوگل به کجاها که نمی رسد. با این کار عملا مشکل کرش کردن که در فایرفاکس هم شایع بود ( در مورد اینترنت اکسپلورر بهتر است سکوت کنیم تا آبرویمان نرفته است! ) دیگر به چشم نخواهد آمد. اگر کروم همه امکاناشتش کپی از دیگر مرورگرهاست در این مورد بقیه باید از کروم کپی کنند.


دهم. کلا فکر می کنم کروم آینده خوبی داشته باشد. تاکید می کنم آینده خوبی! این یعنی الان کروم چنان قابلیت های خیره کننده ای ندارد که از مرورگری مثل فایرفاکس دل بکنیم و دل به کروم بسپریم. کروم در آینده و به سرعت زیاد پله های ترقی را طی می کند اما الان فقط سرویسی است که باید برای یک تست از آن استفاده بشود و نه بیشتر. باید فقط کمی صبر کنیم تا نسخه پایدارتری بیاید.


نصب Google Chrome

برای نصب باید برنامه نصب آنرا از سایت رسمی گوگل کروم دانلود کنید. که متاسفانه این سرویس هم مثل بسیاری دیگر از سرویس ها برای ایرانیان تحریم است. به همین خاطر لازم است از شیوه ای دیگر آنرا دریافت نمائید که ما برای راحتی کاربران عزیز ITCOM آن را به سرور های خومون انتقال داده ایم و شما می توانید به راحتی و به صورت مستقیم آنرا در انتهای این مقاله دانلود کنید .


در نگاه اول پس از نصب ، این مرورگر می تونه پیشینه شمارو از مرورگرهای اینترنت اکسپلورر یا فایرفاکس انتقال بده و کار شما رو برای مهاجرت آسون کنه… اما شاید مهمترین نکته پس از نصب سرعت اجرای این مرورگر هست که اگه شما قبلا کاربر مرورگر فایرفاکس بوده باشید حتما با این سرعت اجرا از تعجب شاخ در میارید !

گوگل کروم بسیار سبک و سریع در اجرا هست

این مرورگر برای نصب حجم کمی در حدود ۷ مگ داره و سرعت بالا اومدنش بسیار زیاد هست و میزان رم مصرفی این مرورگر برای شروع چیزی حدود ۲۵ مگ هست.

نکته جالب این مرورگر داشتن یک Task Manager برای بهبود استفاده از حافظه سیستم هست. گوگل کروم طوری طراحی شده که هر تب یک بخش مجزا محسوب می شه و شما با Task Manager گوگل کروم که با زدن دکمه های Shift + Esc ظاهر می شه می تونید میزان حجم مصرفی رم، میزان استفاده از CPU و میزان استفاده از پهنای باند اینترنت را مشاهده کنید.





با نگاهی به مصرف رم هر تب می تونیم بفهمیم که کروم یک مرورگر فوق العاده در زمینه استفاده از رم هست و برای سیستم های ضعیف توصیه می شه … همچنین تمامی قسمت ها بسیار نرم و زیبا کار می کنند …


ظاهر و فضای دید

کروم ظاهری بسیار ساده داره و گوگل این ظاهر ساده رو به صفحه اول گوگل تشبیه کرده. اما این ظاهر ساده دلیلی بر بی امکانات بودن این مرورگر نیست. کافیه شما کمی با این مرورگر کار کنید تا متوجه بشید تمامی قابلیت هایی که یه مرورگر باید داشته باشه رو داره …

اما جدای از محیط ظاهری و رنگ بندی ساده و زیبای کروم، نکته فضای دید این مرورگر واقعا جای صحبت داره. این مرورگر بصورت پیشفرض فضای دیدی به شما می ده که دیگر مرورگر ها در حالت Full Screen می دن.


نوار وضعیت پایین حذف شده و تنها در مواقع لازم ظاهر می شه … قسمت جستجو که هم اکنون در تمامی مرورگر ها در سمت راست بالا هست در کروم با آدرس بار یکی شده … تب ها به بالای نوار آدرس رفته، منو ها به شکل زیبایی حذف شده اند و …


به صورت مخفی در اینترنت کاوش کنید

قابلیت گشت و گذار در اینترنت بصورت مخفی چیزی هست که مرورگر ها همگی تو فکر اون هستند ولی گوگل تونسته اونو خیلی خوب پیاده کنه …




در این حالت سوابق شما ذخیره نمی شه و شما خیلی راحت می تونید در اینترنت بگردید بدون نگرانی از اینکه ردپایی از شما به جا بماند ...


سرعت اجرا و لود صفحات

مرورگر گوگل از موتور بارگذاری جاوا اسکریپت V8 استفاده می کنه که به گفته سازندگان V8 این موتور پردازشی کدهای جاوا اسکریپت رو ۱۰ برابر سریعتر از فایرفاکس و سافاری و ۵۶ برابر سریعتر از اینترنت اکسپلورر ۷ اجرا می کنه …

سرعت لود صفحات هم به نظر مطلوب و خوب میاد و با توجه به استفاده از Webkit به عنوان موتور پردازشی کروم می شه گفت از سرعت لود خیلی خوبی برخوردار هست …


دیگر نکته های جالب

از دیگر نکات جالب و خوب این مرورگر می شه به مبارزه با فیشینگ در نوع نمایش آدرس های وب در نوار آدرس، قدرتمند بودن آدرس بار البته نه به کاملی فایرفاکس ۳ ولی خوش دست و قابل قبول …

1- سیستم بوک مارک سریع مشابه چیزی که در فایرفاکس ۳ می بینیم

2- یک ابزار برای بهبود و راحتی طراحی و اشکال زدایی صفحات وب، البته نه به کاملی فایرباگ فایرفاکس ولی خب بهتر از هیچی و خیلی بهتر از ابزارهای مایکروسافت …

3- افکت های ظاهری زیبا نظیر کشیدن یک تب بر روی صفحه و تبدیل کردن آن به پنجره جدید و بلعکس ، جستجو داخلی یک کلمه در یک صفحه ( Ctrl + F )

4- مدیریت دانلود، تاریخچه بسیار جالب و زیبا

5- ذخیره رمزهای عبور به شکلی بهتر حتی از آنچه در فایرفاکس ۳ می بینیم

6- بهبود و مفید بودن نمایش تب های خالی با نمایش بیشترین صفحه های بازدید شده و جستجو در تاریخچه …

  امتیاز: 0.00