منو
 کاربر Online
717 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  جمعه 19 آذر 1389 [10:14 ]
  آموزش Html – قسمت یازدهم
 

کرکترهای خاص

تعدادی از کرکترها در زبان HTML دارای مفهومی خاص هستند و استفاده از آنها در مواردی خاص جایز است. به طور مثال شما نمی توانید از کرکترهای بزرگتر از ( > ) و یا کوچکتر تر از ( < ) در داخل متون خود استفاده کنید.

مرورگرها ( browser ) این حروف را به عنوان شروع و پایان یک تگ HTML می شناسند و این باعث بهم ریختگی و ایجاد اشتباه در تفسیر کدهایHTML می گردد. بنابراین برای استفاده از این نوع کرکترها در متون باید از کلمات اختصاری خاصی استفاده شود تا تفسیر گرها بتوانند تفاوت آنها را درک کنند. به طور مثال به جای استفاده از علامت ( > ) در متون خود از حروف اختصاری و خاص ( > ) استفاده نمائید.

نمونه ای دیگر از کاربرد این کرکترهای خاص ، ایجاد فاصله در بین کلمات و یا حروف است. تفسیرگرها همیشه فاصله ها را کوتاه می کنند به این معنی که اگر شما بین دو کرکتر با استفاده از space فاصله ای به اندازه ده کرکتر ایجاد کنید عملا در هنگام نمایش این فاصله به یک کرکتر کاهش می یابد.بنابر این شما نمی توانید با استفاده از space بین دو حرف یا کلمه فاصله ای به اندازه ده کرکتر و یا بیشتر از یک کرکتر ایجاد نمائید.

برای رفع این مشکل می تواند از کرکتر خاص non-breaking space ( ) استفاده نمائید و به تعداد دلخواه بین حروف فاصله ایجاد نمائید. هر ( ) نشان دهنده یک فاصله است.

تصویر


URL ( Uniform Resource Locators ) چیست ؟

شناسه های منحصر به فردی که برای مشخص کردن محل حضور اطلاعات موجود روی شبکه ( فایل کامپیوتری ، سند یا منابع دیگر ) به کار می روند.

آدرس ها گاهی شامل نامها و حروف هستند مانند http://www.topdesign.ir و گاهی نیز از یک شماره IP مانند ۷۴٫۱۲۵٫۶۷٫۱۰۰ تشکیل می شوند. وقتی می خواهید یک وب سایت را با استفاده از مرورگر خود فراخوانی کنید ، باید نشانی سرور آن وب سایت را بدانید.

نشانی این سرور با نشانی IP ( Internet Protocol (IP) address: 74.125.67.100 ) مشخص می‌شود. اما به خاطر سپردن نشانی IP دشوار است. می‌توان به جای نشانی آی‌پی از نام‌های دامنه استفاده کرد. برای هر نشانی IP یک نام دامنه در نظر گرفته شده است.

مثلا نشانی IP وب سایت گوگل ۷۴٫۱۲۵٫۶۷٫۱۰۰ است. برای دسترسی به گوگل می‌توانید از این نشانی آی ‌پی یا نام دامنه آن یعنی www.google.com نیز استفاده کنید. نام های معادل هر IP توسط سیستم نام دامنه Domain Name System که به صورت مخفف DNS ، خوانده می‌شود به IP مربوطه ترجمه می شوند.
DNS (Domain Name System) سلسله‌ مراتبی برای نام‌گذاری رایانه‌ها و دیگر منابعی است که به اینترنت یا شبکه‌های دیگر رایانه‌ای متصل می‌شوند.

url ها به صورت کلی دارای ساختار زیر می باشد.
@@
scheme:// host.domain:port/path/filename
http://topdesign.ir/WebDesign.asp
◦scheme @@

– مشخص کننده نوع سرویس دهنده است که به طور متداول http:// است . از انواع دیگر سرویس دهنده ها می توان به ftp:// و https:// اشاره کرد.
◦host


– مشخص کننده نوع خدمات وب سات که به طور پیش فرض برای http معادل www است و می تواند نشان دهنده خدماتی چون mail و یا Usenet باشد.
◦domain


– مشخص کننده نام دامنه domain مانند www.topdesign.ir
◦:port


– مشخص کننده port که به طور پیش فرض برای http معادل ۸۰ است.
◦path


– مشخص کننده مسیر اطاعات و فایلها بر روی فضای میزبانی
◦filename


– مشخص کننده نام فایل یا سند به همراه نوع آن
سیستم نام دامنه (Domain Name System) که به صورت مخفف DNS ، خوانده می‌شود سلسله‌ مراتبی برای نام‌گذاری رایانه‌ها و دیگر منابعی است که به اینترنت یا شبکه‌های دیگر رایانه‌ای متصل می‌شوند.

URL Encoding ( رمزگذاری url ها )

با استفاده از URL Encoding کلیه URL ها دارای فرمت یکسان و استاندارد خواهند بود. طبق استانداردهای وب کرکترهای تشکیل دهنده URL ها از استاندارد ASCII استفاده میکنند.

استاندارد ASCII شامل ۱۲۸ کرکتر است و از اعداد ۱ تا ۹ ، حروف انگلیسی بزرگ و کوچک و تعدادی از کرکتر های خاص تشکیل می شود.
هنگامی که کرکتری خارج از محدوده استاندارد ASCII در یک URL موجود باشد ، با استفاده از URL Encoding به “%” و به دنبال آن دو رقم hexadecimal تبدیل می گردد و یا اینکه فاصله ها در این سیستم تبدیل به “+” می شوند.

در زیر می توانید نحوه تبدیل تعدادی از کرکترهای غیر استاندارد را به سیستم ASCII ببینید .

تصویر


  امتیاز: 0.00