منو
 صفحه های تصادفی
مفاهیم همگرایی و واگرایی
بحث:لنین
کمیت های نرده ای و برداری
عفو و آزادی غلام توسط امام کاظم علیه السلام
فناوری نانو در فضا
حج امام سجاد علیه السلام با پای پیاده
انفاق از طعام
اسم اعظم خداوند
اوضاع آسیا مقارن انقلاب مشروطیت
دستگاه طیف سنج ماورای بنفش - مرئی
 کاربر Online
298 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  یکشنبه 22 اسفند 1389 [14:20 ]
  عفونت لوزه
 

عفونت لوزه
لوزه‌ها توده‌ای از بافت بدن هستند که در دو طرف گلو و پشت زبان واقع شده‌اند.
انسان دارای سه جفت لوزه است:
لوزه دهانی- لوزه حلقی- لوزه زبانی.

- لوزه دهانی بزرگ‌ترین لوزه است که با افزایش سن کوچک و کوچک‌تر می‌شود. لوزه دهانی با تولید نوعی پادتن از عفونت دستگاه تنفسی و گوارشی جلوگیری می‌کند.
- لوزه حلقی در پشت دهان و نزدیک حفره بینی قرار دارند.
- لوزه زبانی هم در انتهای زبان واقع شده است.

در واقع لوزه‌ها قسمتی از دستگاه لنفاوی هستند که با تولید نوعی گلبول سفید به نام لنفوسیت ها با عفونت‌های بدن مبارزه می‌کنند. لوزه‌ها دارای تعداد زیادی حفره هستند. وقتی باکتری‌های بیماری زا و مضر از طریق بینی یا دهان به گلو می‌رسند در این حفره‌ها به دام می‌افتند. سپس گلبول‌های سفید آن‌ها را احاطه کرده و از بین می‌برند. به همین علت لوزه‌ها اولین سد دفاعی بدن محسوب می‌شوند.

در بعضی مواقع باکتری‌ها در داخل بافت لوزه‌ها تکثیر می‌شوند و کل لوزه را ملتهب می‌کنند. به این حالت التهاب لوزه می‌گویند. به علت التهاب لوزه، لوزه‌های دهانی متورم و قرمز و دردناک می‌شوند. در صورتی که التهاب لوزه‌ها شدید باشد لوزه‌ها شروع به ترشح چرک می‌کنند. در این حالت ممکن است عفونت به قلب و ریه‌ها و کلیه‌ها سرایت کند. پس حتماً باید عفونت لوزه‌ها جدی گرفته شود. این عفونت‌ها در صورت تجویز آنتی بیوتیک به وسیله‌ی پزشک طی چند روز بهبود می‌یابند. این عفونت‌ها در میان کودکان بسیار شایع است.
التهاب لوزه در زمستان بیش از تابستان بروز می‌کند. اگر التهاب لوزه‌ها با مصرف دارو درمان نشود باید اقدام به جراحی و برداشتن لوزه‌ها کرد.

  امتیاز: 0.00