منو
 کاربر Online
986 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  شنبه 25 تیر 1390 [05:53 ]
  گرما و عوارض عصبی آن
 

گرما و عوارض عصبی آن

دو نوع عامل استرس‌‌زا وجود دارد؛ عوامل استرس‌زای بیرونی و عوامل استرس‌زای درونی. ترافیک، آلودگی هوا، سر و صدا و گرما و سرما از عوامل استرس‌زای بیرونی هستند و مانند سایر استرس‌ها واکنش‌هایی را در بدن به وجودمی‌آورند.
واقعا گرما فرساینده است و روی بیشتر افراد، اثر منفی می‌گذارد.

گرما، هم بر جسم و هم بر روان افراد اثر می‌گذارد. البته ما در مورد گرمای معمولی حرف نمی‌زنیم و زمانی که در مورد آثار زیان‌آور گرما بحث می‌شود، منظور گرمایی است که از حد استانداردخارج شده (از دمای بدن بالاتر است) چنین گرمایی فرد را تحریک‌پذیر و زودرنج می‌کند و آستانه تحمل را پایین می‌آورد. در گرمای شدید، تبخیر آب بدن و تعریق افزایش می‌یابد. در نتیجه، بدن، آب و املاح زیادی را از دست می‌دهد و دچار کمبود آنها می‌شود.

اشعه خورشید هم به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر بدن اثر می‌گذارد. گرمای شدید هوا، گاه مشکل وارونگی را به وجود می‌آورد و باعث آلودگی هوا می‌شود. در فصل تابستان روزها بلند و شب‌ها کوتاه است، بنابراین استراحت شبانه افراد کاهش می‌یابد. همه این عوامل در مجموع بر اعصاب و روان فرد، آثار منفی ای می‌گذارد.

اگردر هوای گرم کار می‌کنید، باید مایعات خنک همراه داشته باشید تا هرچند وقت یک بار بنوشید.
تا حد امکان در محیطی باشید که از نظر تهویه مناسب باشد .

تا حد امکاناز غذاهای سبک و متناسب با فصل گرما استفاده کنید. مصرف میوه‌ها نیز بسیار مفیداست. بهتر است غذاهای چرب و سنگین نخورید. یکی از نوشیدنی‌های مفید در این فصل، دوغ است که هم نمک دارد و هم کلسیم و هم آب. به این ترتیب آب و املاح از دست رفته بدن را جبران می‌کند.

لباس‌های گشاد و روشن از جنس پنبه یا نخ بپوشید و لباس‌های تنگ با پارچه‌های نایلونی را کنار بگذارید. لباس‌های گشاد و روشن به بدن اجازه تعریق می‌دهند و عرق بدن به راحتی تبخیر می‌شود.
تعریق زیاد باعث می‌شود مواد مضرروی بدن باقی بمانند بنابراین می‌توانید با استحمام مناسب، این مواد را از روی پوست حذف و احساس سبکی و آرامش کنید.

  امتیاز: 0.00