منو
 کاربر Online
713 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  شنبه 30 مهر 1390 [15:54 ]
  خواص میوه ها و سبزیجات بر اساس رنگ آنها
 

خواص میوه ها و سبزیجات بر اساس رنگ آنها

در هر یک از میوه ها و سبزی ها با رنگ ها ی مختلف، خواص و مزایای متفاوتی نهفته است.
باید بدانید که لازم است بطور روزانه حداقل ۵ وعده میوه و سبزی استفاده کنید.
منظور از هر وعده عبارت است از یک فنجان میوه و سبزی خام یا ۲/۱ فنجان میوه و یا سبزی طبخ شده.
رنگ هایی که در سبزیجات و میوه های مختلف به کار می رود، دارای خواص منحصر بفرد خود هستند که به طریقی خاص به سیستم ایمنی بدن سود می رسانند. باید از رنگ های مختلف استفاده کنید تا بتوانید بالاترین نتیجه را بدست آورید.

● سبز – بروکلی، کلم پیچ، اسفناج، کاهو، جوانه
گیاهان سبز به ویژه برای سیستم گردش خون مفید هستند. آنها سرشار از مواد معدنی و انواع مختلف ویتامین های گروه B هستند.
اما نتیجه آنها در کنار سایر ترکیبات گیاهی اثر بخش تر خواهد بود.

● قرمز – گوجه فرنگی، هندوانه، کلم قرمز
گیاهان قرمز سرشار از انواع مختلف رنگدانه می باشند که این توانایی را دارند تا اثر رادیکال های آزاد را از بین ببرند. یکی از انواع خاص رنگدانه با نام لیکوپین از اختلالات مربوط به پروستات به شدت جلوگیری می کند و اثر آسیب هایی که از طریق تشعشعات زیان بخش آفتاب بر روی بدن بوجود می آید را بهبود می بخشد. وجود ماده لیکوپن سبب ایجاد رنگ قرمز در میوه ها می شود.

● نارنجی – هویج، کدو تبنل، کدو مسما، هلو، گرمک
این مواد حاوی کارتنوئید هستند که به بازسازی DNA کمک کرده و در نتیجه از ایجاد سرطان جلوگیری می نمایند. همانطور که بارها شنیده اید این نوع گیاهان به ویژه برای پیشگیری از بیماری های چشمی مفید هستند و به دید چشم در شب کمک می کنند. میوه هایی که رنگ آنها نارنجی پر رنگ است به بدن در جذب ویتامین A کمک می کنند و از پوکی استخوان نیز جلوگیری می نمایند.

● زرد مایل به سبز – ذرت، نخود، خربزه
این ترکیب زرد و سبز حاوی کاروتنوئید لوتئین می باشد که از ایجاد آب مروارید و بروز لکه های سرطانی بر روی پوست جلوگیری می کند. این نوع میوه ها و سبزی جات همچنین تا حدودی می توانند از بروز پوکی استخوان نیز جلوگیری کنند.

● زرد مایل به نارنجی- پرتقال، نارنگی، هلو، انبه، شلیل
این نوع میوه ها سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها می باشند، به ویژه ویتامین C و به حفظ سلامت غشاهای مخاطی کمک می کنند. این مواد همچنین به بافت های اتصالی نیز سود می رسانند، از بیماری های قلبی جلوگیری کرده، گردش خون را تسریع می بخشند و از تورم جلوگیری می نمایند.

● سفید مایل به سبز – پیاز، سیر، گلابی، کرفس، پیازچه
این نوع میوه ها حاوی مقادیر متنوعی از رنگدانه ها می باشند. سیر و پیاز حاوی آلیسین می باشند که دارای خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتریایی می باشند و می توانند عملکر مشابهی مانند یک آنتی بیوتیک خفیف را ایفا کنند. به وعده های غذایی خود مقداری سیر و پیاز اضافه کنید تا خاصیت مسمومیت غذاهای پرچرب را از بین ببرید. کرفس خواص بیشماری دارد و مواد معدنی زیادی را در بردارد به ویژه سدیم که سبب می شود مفاصل از سلامت مناسبی برخوردار شوند.

● قرمز/آبی/بنفش – سیب قرمز، چغندر، توت فرنگی، انگور، شاه توت
این میوه ها که دارای رنگ های تیره هستند از آنتی اکسیدان های زیادی برخوردار می باشند. جریان خون را در رگ ها بهبود می بخشند و از لخته شدن خون جلوگیری می کنند. همچنین حاوی رنگدانه های ضد پیری نیز هستند.
به هر حال زمانی که سالاد درست میکنید مطمئن شوید که تنوع گوناگونی از میوه های و سبزی های مختلف را در آن گنجانده اید. سعی کنید که حداقل ۵ رنگ متنوع در سالاد وجود داشته باشد. از سایر رنگ ها نیز به طور مجزا در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.

  امتیاز: 0.00