منو
 کاربر Online
730 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  جمعه 14 بهمن 1390 [17:05 ]
  فضاپیمای IBEX موادی را از ورای منظومه خورشیدی به دام می اندازد
 

فضاپیمای IBEX کوچک به اندازه یک میز است که یکی از ماموریتهای کم هزینه ناسا می باشد. این فضاپیما در مدار زمین بوده اما به کمک آشکار سازها (detector) می تواند مرزهای منظومه خورشیدی را رصد کند و ذراتی را که اتم های خنثی پر انرژی نامیده می شوند جمع آوری نماید. به کمک اطلاعات جمع آوری شده توسط IBEX دانشمندان در حال تهیه نخستین نقشه از مرزهای منظومه خورشیدی هستند. مهمترین یافته IBEX این است که، در خارج از منظومه خورشیدی اکسیژن کمتری وجود دارد. در باد کهکشانی به ازای هر 20 اتم نئون 74 اتم اکسیژن وجود دارد. در حالیکه در منظومه خوشیدی به ازای هر 20 اتم نئون 111 اتم اکسیژن وجود دارد.
منظومه خورشیدی ما، با فضای خارج از آن متفاوت است و این دو امکان را پیشنهاد می کند: 1- منظومه خورشیدی در بخشی از کهکشان به وجود آمده است که در حال حاضر در آن هستیم و این مکان، اکسیژن بیشتری داشته است. 2- اینکه اکسیژن در دانه های غبار میان ستاره ای یا یخ ها به دام افتاده و نمی تواند آزادانه در فضا حرکت کند.
به جز تشخیص چگونگی توزیع عناصر در محیط میان ستاره ای، این اندازه گیری های جدید، سرنخ هایی از چگونگی تشکیل منظومه خورشیدی، نیروهایی که به طور فیزیکی آن را شکل داده اند و حتی تاریخچه ستاره های دیگر در کهکشان راه شیری را فراهم می کند.

ترجمه شده از: universetoday



تصویر
Interstellar Boundary Explorer – IBEX




تصویر



تصویر

  امتیاز: 0.00