منو
 کاربر Online
683 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  پنج شنبه 20 بهمن 1390 [13:20 ]
  تغذیه سالم
 

تغذیه سالم

تصویر
هرم غذایی

تغذیه سالم یعنی انتخاب غذاهای متنوع از گروه‌های غذایی مختلف برای رشد و سالم ماندن.

اهمیت تغذیه سالم:
۱- تأمین کننده مواد مغذی مورد نیاز بدن:
مواد مغذی علاوه بر تأمین انرژی بدن، در عملکرد مغز، قلب و ماهیچه ها نیز اهمیت دارند.
۲- کاهش ابتلا به بیماری‌ها:
مصرف میوه‌ها و سبزیجات ابتلا به دیابت، فشار خون بالا و برخی از انواع سرطان را کاهش می‌دهد.
اگر مصرف چربی‌های اشباع (روغن‌های جامد) را کم کنیم، کلسترول خون را کاهش می‌دهیم و مصرف کافی کلسیم و ویتامین D از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند.

اصول یک تغذیه سالم و متعادل در دو نکته ی تعادل (استفاده ی حداقل از هر گروه غذایی) و
تنوع (انواع غذاهای متنوع از هر گروه غذایی) است.

در روز چندین بار و به اندازه کافی نان و غلات بخوریم.
بهتر است از میوه ها و سبزیجات تازه یا خیلی کم پخته شده به مقدار زیاد مصرف کنیم.
روزانه به اندازه کافی لبنیات بخوریم.
گوشت و تخم مرغ به اندازه کافی مصرف کنیم و حداقل یک بار در هفته ماهی بخوریم.
گوشت به خاطر درصد زیاد آهن و ویتامین های B1 و B6 و B12 اهمیت دارد.
چربی کمی مصرف کنیم.
در مصرف قند و شکر و نمک صرفه جویی کنیم.

  امتیاز: 0.00