منو
 کاربر Online
841 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  چهارشنبه 21 تیر 1391 [08:37 ]
  یکی ازشایع ترین بیماریهای واگیر، بیماری هپاتیت است.
 

یکی ازشایع ترین بیماریهای واگیر، بیماری هپاتیت است.

عامل هپاتیت ویروس است و بوسیله یکسری ویروس ایجاد می شود و به نامهای هپاتیت A, هپاتیتB, هپاتیت C و هپاتیت D شناخته می شود.
این نوع از هپاتیت های ویروسی منجر به التهاب و از بین رفتن بافت و عملکرد طبیعی کبد می شوند.

علائم ابتلا به هپاتیت در تمامی انواع آن مشابه است به این صورت که اول علائم عمومی مثل بی اشتهایی ,ضعف, خستگی, تهوع ,استفراغ و درد مبهم در قسمت فوقانی و راست شکم بروز می کند. گاهی در این مرحله تب هم وجود دارد. بعد از این مرحله زردی پیش رونده بروز می کند که ملتحمه (پرده داخلی چشم),مخاط ها و پوست تمام بدن زرد می شود.

هپاتیت نوع A:
این نوع هپاتیت توسط یک ویروس شدیدا آلوده کننده و مسری ایجاد می شود و از طریق تماس های نزدیک قابل انتقال است. عمده ترین راه انتقال آن از طریق رعایت نکردن بهداشت پس از دستشویی است که دستها با آب و صابون شسته نمی شود و با همان دست غذا خورده می شود این ویروس به راحتی انتقال می یابد. همچنین در اثر آب, غذاها و شیر آلوده و همچنین در اثر خوردن گوشت نپخته ماهی انتقال می یابد.

در زمان بروز علائم بیماری و زردی، فرد فقط باید استراحت کند تا ویروس توسط دفاع سیستم ایمنی بدن مهار شود و به تدریج التهاب کبدی بهبود یابد.

نکته : هپاتیت A به هیچ نوع درمان دارویی احتیاج ندارد.

هپاتیت نوع B:
ابتلا به این نوع هپاتیت عوارض زیادی دارد.

راههای انتقال این ویروس:
از راه مادر به جنین ، خون، استفاده از سرنگ مشترک و استفاده از تیغ های آلوده ، ترشحات بدن از جمله بزاق و اشک و تماس جنسی
ویروس هپاتیت B در افراد بدون علامت، که به صورت مزمن و طولانی ویروس را در خون خود حمل می کنند از راههای گفته شده به افراد سالم انتفال می یابد.

بعد از آلوده شدن به ویروس هپاتیت B در بعضی از افراد علائم دیده نمی شود و در بقیه افراد علائم مانند هپاتیت A به صورت ضعف، بی اشتهایی و زردی پیش رونده بروز می کند.
همچنین آنتی ژن ویروس در بدن باقی می ماند و بعدا با فعالیت مجدد ویروس علائم هپاتیت بروز می کند.
گاهی باعث ایجاد سرطان در کبد می شود.
گاهی زردی آنقدر زیاد می شود که روی عملکرد طبیعی مغز تاثیر گذاشته و باعث علائم خواب آلودگی و عدم هوشیاری می شود و به علت تخریب سلولهای کبدی زمان انعقاد خون به شدت طولانی می شود و خونریزی های مختلف در نواحی متفاوت بدن مثل خونریزی لثه، مخاطها و پوست اتفاق می افتد که وضعیت بیمار بسیار خطرناک و مرگبار می شود.

نکته: درمان خاصی برای این بیماری هنوز کشف نشده است و ابتلا به این نوع از بیماری ویروسی مرگبار است.
برای بیماری هپاتیت B واکسنهایی در سه نوبت وجود دارد که انسان را از این بیماری خطرناک مصون می سازد.

هپاتیت C:
راه انتقال این نوع ویروس به وسیله تزریق است. این بیماری غالبا در گیرندگان خون و فراورده های خونی بروز می کند. البته انتقال این نوع از هپاتیت از طریق فراورده های خونی بسیار کم شده است زیرا کنترل می شوند.

هپاتیت D:
فقط در بیمارانی که به صورت طولانی ناقل ویروس هپاتیت B هستند بروز می کند. علائم این بیماری مشابه سایر هپاتیت های ویروسی است؛ با این تفاوت که روند شدیدی دارد و گاهی سبب تخریب کامل کبد و مرگ می شود.

  امتیاز: 0.00