منو
 کاربر Online
899 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  جمعه 07 مهر 1391 [06:31 ]
  دیابت سبب بروز چه تغییراتی در بدن می‌شود؟
 

دیابت سبب بروز چه تغییراتی در بدن می‌شود؟

انسولین هورمونی است که توسط بخش درون‌ریز لوزالمعده تولید و ترشح می‌شود. وظیفه انسولین انتقال قند خون به داخل سلول‌ها است.
سلولها به این قند برای تولید انرژی نیاز دارند.

دیابت بر دو نوع است . نوع اول که معمولا در سنین پایین بروز میکند و ارثی است و دیابت نوع دوم که در سنین بالاتر شروع می شود و نوع رژیم غذایی و شرایط زندگی سبب بروز آن می شود.

در دیابت نوع دوم (به خصوص افرادی که اضافه‌ وزن دارند) انسولین نمی‌تواند وظیفه خود را به درستی‌انجام دهد و انتقال مولکول‌های قند به داخل سلول به اندازه کافی صورت نمی‌گیرد.
این قند که در بدن باقی مانده و سوزانده نمی‌شود، کم‌کم شروع به تخریب دیواره سلول‌ها می‌کند.

دیابت نوع دوم را با تزریق انسولین یا در موارد خفیف‌تر با قرص‌های حاوی انسولین درمان می‌کنند.

بیماری‌های ناشی از دیابت
دیابت می‌تواند فشار خون، سکته قلبی، سکته مغزی و تخریب بافت کلیه را به همراه داشته باشد. در این موارد کلیه نمی‌تواند وظیفه عادی خود را انجام دهد تا جایی که برخی از بیماران ناچار به انجام دیالیز می‌شوند.

ضایعات چشمی و حتی نابینایی نیز از جمله پیامدهای بیماری دیابت‌است. ضایعات اعصاب نیز از دیگر پیامدها است. در این حالت تأمین نیاز سلول‌های عصبی با مشکل مواجه می‌شود و در پی مرگ سلول‌های عصبی، بی‌حسی دست و به‌ویژه پاها اتفاق می‌افتد.

کم‌حرکتی، از عوامل مؤثر ابتلا به دیابت
عوامل اصلی ابتلا به دیابت اضافه‌ وزن، تغذیه ناصحیح و کم‌تحرکی‌است.
اضافه‌وزن باعث بزرگ‌تر شدن شکم می‌شود که این شکم برآمده حاوی ۴ تا ۵ کیلوگرم چربی است. شکم‌های بزرگ حاوی ۱۰ تا ۱۵ کیلو چربی هستند و در این افراد خطر ابتلا به دیابت تا ۸۰ درصد بیشتر از افراد معمولی است.

بنابراین یکی از مهم‌ترین بخش‌های درمان بیماری دیابت تغییر در نوع تغذیه و شیوه زندگی است.

پیشگیری بهترین درمان است.

  امتیاز: 0.00