منو
 کاربر Online
1268 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  چهارشنبه 12 مهر 1391 [06:13 ]
  تقویت مهارت‌هاي اجتماعي در فرزندان
 

تقویت مهارت‌هاي اجتماعي در فرزندان

مهارت‌هاي اجتماعي شامل مجموعه رفتارهاي اكتسابي - آموختني كودك است كه باعث مي‌شود تعامل بهتري با ديگران داشته باشد، البته عواملي از قبيل ارث و ژنتيك، شرايط جسماني، وضعيت خانوادگي و اجتماعي و شرايط محيطي و رواني نيز در داشتن مهارت‌هاي اجتماعي تاثيرگذار است.

توانايي‌ برقراري ارتباط مناسب و مثبت باعث مي‌شود كودك بازخورد خوبي بگيرد و به افزايش اعتماد به نفس و مقبوليت او در جمع همسالان و بزرگسالان منجر مي‌‌شود.

اما كودكاني هستند كه از ابتدا اضطراب زيادي در مواجهه با بزرگسالان، به‌خصوص غريبه‌ها از خود نشان مي‌دهند و به والدينشان مي‌چسبند.

در خانواده‌هايي كه معاشرت و تعامل محدودي دارند و اصولا نحوه برخورد اعضاي خانواده با يكديگر نامناسب است، كودك دچار ضعف ارتباطي خواهد شد.

شرايط بد اقتصادي و اجتماعي هم بالقوه مي‌تواند باعث بروز اين ضعف شود. در اين شرايط، والدين درگير مشكل‌ها و اختلاف‌هاي خانوادگي و معضلات اقتصادي- اجتماعي، فرصتي براي آموزش كودكان ندارند و اين بچه‌ها معمولا آداب معاشرت را ياد نمي‌گيرند.

مهارت‌هاي ارتباطي و اجتماعي شامل دو مهارت‌ ارتباط كلامي و مهارت‌هاي غيركلامي است. مهارت‌هاي كلامي شامل استفاده مناسب از لغات و عبارت‌هاي متناسب است. هرچه دايره ی لغات‌ بيشتر باشد و کودک بهتر بتواند از كلمات استفاده كند، ارتباط كلامي بهتري برقرار خواهد كرد.

براي تقويت اين مهارت والدين مي‌توانند داستاني را براي كودك تعريف كنند و از او بخواهند تا همان داستان را براي ديگران تعريف كند. تهيه نوار قصه هم باعث تقويت كلامي او خواهد شد.

مهارت‌ها‌ي ارتباطي غيركلامي، شامل حركت‌هاي دست‌ها و رفتارهاي بدني است كه روي ارتباط اجتماعي تاثير مي‌گذارد.
كودكان هم بايد با تمرين و الگوبرداري، اين آداب را بياموزند.

با پیروی از این روش ها مهارت‌های اجتماعی را در فرزندانتان تقویت کنید.
1- نقاط ضعف و قوت فرزندتان را شناسایی کنید.
2- دوست‌یابی را به فرزندتان آموزش دهید.
3- او را به داشتن رفتار خوب تشویق کنید.

  امتیاز: 0.00