منو
 کاربر Online
967 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  چهارشنبه 12 مهر 1391 [14:43 ]
  مریخ نورد Curiosity از یک گرفت مریخی تصویربرداری کرد
 

بله، از مریخ هم می توان گرفتهای خورشیدی دید! این انیمیشن کوتاه که با کنار هم قرار دادن 10 ردیف عکس های ساب فریم تهیه شده توسط Mastcam (مست کم) Curiosity (کیوریاسیتی) در 13 سپتامبر 2012 (پس از گذشت 37 روز مریخی) ایجاد شده، شبح فوبوس را زمانی که از مقابل لبه خورشید می گذرد، نشان می دهد.
کل انیمیشن در واقع 15 دقیقه به طول انجامیده است.
قمر فوبوس واقعاً عجیب و غریب است. علاوه بر اندازه کوچکش (در پهن ترین بخش، تنها 27 کیلومتر) و شکل بی قاعده اش، این قمر در عرض جغرافیایی بسیار کمی به دور سیاره مریخ می گردد، بنابراین برای اینکه در مدارش باقی بماند باید با سرعت نسبتاً بالایی این سیاره را دور بزند. فوبوس با سرعتی معادل سه برابر سرعت چرخش مریخ به دور خودش، این سیاره را دور می زند و از سمت غربی آسمان مریخ طلوع می کند.
از آنجایی که فوبوس و خواهر ریزه آن دیموس، بسیار کوچک هستند، مریخ نوردان هرگز شاهد یک گرفت کامل خورشیدی نخواهند بود. در حقیقت این اتفاق بیشتر شبیه به گذر است تا گرفت.
این نخستین باری نبود که مریخ نوردان اکتشافی، یک گرفت را رصد می کردند. در دسامبر 2010، Opportunity (آپرچونیتی) گرفت خورشیدی مشابهی (با گذر عبور فوبوس از روی خورشید) را مشاهده کرد و Spirit (اسپرت) ماه گرفتگی یا بهتر است بگوییم فوبوس گرفتگی را در سال 2005 تصویربرداری کرد. (فوبوس گرفتگی: زمانی که فوبوس از سایه مریخ عبور کند)
آنچه Curiosity از آن تصویربرداری کرد تصادفی نبود، بلکه مهندسان مأموریت، برای آن برنامه ریزی کرده بودند و موفق هم شدند.
ترجمه شده از : Universetoday


تصویر



تصویر

  امتیاز: 0.00