منو
 کاربر Online
914 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  یکشنبه 15 بهمن 1391 [18:13 ]
  علائم بيماري کیسه صفرا:
 

علائم بيماري کیسه صفرا:

وجود دو حالت تهوع و سرگيجه از بهترين علائم سنگ صفرا است.
اغلب بيماران مبتلا به سنگ کيسه صفرا، بانوان چاق، با شکم بزرگ و بالاي چهل يا پنجاه سال مي باشند.

به طور معمول، درد در سه الي پنج ساعت بعدازصرف غذا شروع مي شود ولي گاهي بلافاصله بعد از مصرف غذا هم ظاهر مي شود و خود را به شکل زخم هاي اثني عشر نشان مي دهد، منتها با اين تفاوت که با خوردن غذا بهتر نمي شود و تنها با استفراغ کردن آرام مي گيرد.

درد با تهوع و دل به هم خوردگي و استفراغ همراه است. بسياري اوقات با مصرف غذاهاي چرب و سنگين، تخم مرغ، شکلات، کاکائو، شيريني هاي خامه اي، ، درد شروع شده يا شدت مي يابد.

نفخ و آروغ زدن و عدم تحمل غذاهاي چرب و سوء هاضمه نيز همراه با اين بيماري ديده مي شود.

در بسیاری از موارد سنگ های کیسه صفرا بدون علامت و فاقد درد می باشند .

درد : در صورت انسداد مجرای صفراوی به وسیله سنگ ،کیسه صفرا متسع و در نهایت دچار التهاب وعفونت می شود. معمولاً چند ساعت بعداز خوردن غذای سنگین درد بسیار شدید در یک چهارم فوقانی راست شکم احساس می شود که اغلب به ناحيه ي بين دو کتف و کتف راست ویا به پشت و شانه راست گسترش می یابد و معمولا با تهوع و استفراغ همراه است.

یرقان : بعضی از مبتلایان به بیماری کیسه صفرا به علت انسداد مجرای صفراوی دچار یرقان می شوند ، به این دلیل که صفرا به جای تخلیه به درون اثنی عشر وارد خون می شود و در نتیجه پوست و مخاط بیمار زرد رنگ می شوند ؛ این حالت معمولاً با خارش شدید پوست همراه است .

تغییر رنگ ادرار ومدفوع : ترشح رنگدانه های صفراوی توسط کلیه ها باعث تیره رنگ شدن ادرار می شود از سوی دیگر ، مدفوع به علت عدم وجود رنگدانه های صفراوی به رنگ خاکستری در می آید.

درمان:
1- جراحی باز : سالها است که برداشتن کیسه صفرا از طریق روش های جراحی سنتی (جراحی باز) به عنوان روش استانداردی برای درمان مورداستفاده بوده است. در این روش که تحت بیهوشی عمومی و در اتاق عمل انجام می شود، جراح ، یک برش در قسمت فوقانی شکم ایجاد کرده و کیسه صفرا خارج را می کند .

2- لاپراسکوپی : امروزه برداشتن کیسه صفرا به شیوه لاپراسکوپی هم رایج است در این روش که در اتاق عمل انجام می شود برش های کوچکی در زیر ناف ایجاد می شود و کیسه صفرا از این طریق خارج می شود این روش مدت بستری شدن ودوره نقاهت کمتری را به دنبال خواهد داشت .

  امتیاز: 0.00