منو
 کاربر Online
728 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  یکشنبه 27 اسفند 1391 [05:18 ]
  واریـس چیست؟
 

واریـس چیست؟

هنگامی واریس ایجاد می شود که بازگشت خون اندام به سمت قلب به درستی انجام نشود و دلیل آن نارسایی وریدها یا همان سیاهرگ های سطحی اندام تحتانی باشد.

واریس، خطوط بنفش رنگ یا برجستگی های طنابی شکل است که بیشتر در پاها مشاهده می شود.

در سیاهرگ های پا، دریچه های لانه کبوتری ای وجود دارد که با هر انقباض ماهیچه های پا، مقداری خون را به دریچه بالایی پمپاژ می کند و در آنجا منتظر انقباض بعدی می ماند. اگر دریچه های لانه کبوتری تخریب شوند و خون در سیاهرگ باقی بماند، واریس رخ می دهد.

عوامل موثر در بروز واریس:
افزایش سن، وراثت، ایستادن یا نشستن های طولانی روی صندلی، ضربه به پا در اثر تصادف یا شکستگی ، وجود لخته در سیاهرگ های عمقی پا به هر دلیل، از عوامل موثر در بروز واریس هستند.

بروز واریس در زنان بیش از مردان است زیرا هورمون هایی که با غلظت بالا در بدن آنها وجود دارد، تا حدی شل کننده دیواره عروق هستند.

در موارد خفیف واریس:
- باید از ایستادن یا نشستن طولانی مدت اجتناب کنید.
- هنگام نشستن پاها را روی بلندی قرار دهید و به تناوب جای دو پا را عوض کنید.
- شب ها هنگام خواب باید پاها بالاتر از سطح بدن قرار بگیرند.

در واریس پیشرفته:
- استفاده از جوراب واریس توصیه می شود. جوراب های واریس با فشاری که وارد می کنند به عضلات پا کمک می کنند خون را تخلیه کنند.
- استفاده از درمان های دارویی که با بازسازی جدار عروق آسیب دیده، منجر به بهبودی واریس می شود در گروهی از بیماران توصیه می گردد.
- در واریس های شدید، برای درمان واریس، به جراحی یا لیزر نیاز است.

  امتیاز: 0.00