منو
 کاربر Online
785 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  جمعه 29 آذر 1392 [06:19 ]
  فشار خون بالا و رژیم غذایی مناسب
 

فشار خون بالا و رژیم غذایی مناسب

فشار خون بالا یكی از مهم‌ترین عوامل خطر زمینه‌ساز بیماری عروق تغذیه كننده قلب است.
فشار خون بالا سبب آسیب به كلیه (نارسایی كلیه)، چشم‌ (اختلال بینایی)، قلب (سكته قلبی) و مغز (سكته مغزی) می‌شود.

لازم است بدانید كه فشار خون بالا بدون علامت است و برای پی بردن به فشار خون بالا باید به طور مرتب (هر شش ماه یكبار) فشار خون را اندازه‌گیری كرد.

مهم‌ترین عوامل ایجاد این بیماری سن بالا، چاقی، سابقه خانوادگی ابتلا به فشار خون بالا، كم تحركی، دیابت و مصرف زیاد نمك است. مواجهه با سرب موجود در هوای آلوده نیز می‌تواند موجب افزایش فشار خون شود.

- غالبا فشار خون را در شریان بازویی اندازه می‌گیرند. در هر فرد فشار خون را در دو سطح حداكثر و حداقل اندازه گیری می‌كنند. در زمانی كه قلب منقبض می‌شود، فشار به حداكثر مقدار خود می‌رسد، این سطح را فشار ماكزیمم یا سیستولی می‌نامند. سطح مینیمم یا دیاستولی در زمان استراحت قلب كه فشار خون به حداقل مقدار خود می‌رسد، به دست می‌آید. هر دو سطح فشار خون به صورت دو عدد كنار هم یا به صورت كسر بر حسب میلی متر جیوه نشان داده می‌شود.

فشار خون طبیعی: فشار ماكزیمم كمتر از 140 میلی متر جیوه و فشار مینیمم كمتر از 90 میلی متر جیوه.

فشار خون بالا: فشار ماكزیمم مساوی یا بیش از 140 میلی متر جیوه و فشار مینیمم مساوی یا بیش از 90 میلی متر جیوه.

به منظور پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا نكات زیر را در زندگی روزانه مورد توجه قرار دهید:
- اگر افزایش وزن دارید با رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی آن را كاهش دهید.

- خوراكی‌های سالم مانند سبزی‌ها، میوه‌ها، حبوبات و خوراكی‌های كم چرب میل كنید.

- كوشش كنید در حد امكان از میزان نگرانی‌های روزانه هر چه ممكن است بكاهید و شرایط سازگاری با محیط خود را فراهم كنید.

- مقدار مصرف نمك و كافئین را به حداقل ممكن برسانید.

رژیم غذایی در بیماران با فشار خون بالا
پتاسیم و كلسیم می‌تواند به كاهش فشار خون كمك كند. موز، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هلو، انگور و آلو میوه‌هایی سرشار از پتاسیم هستند كه در كاهش فشار خون بالا موثرند. سیب زمینی، سیر، بروكلی، كدو سبز، قارچ و گوجه فرنگی و سبزی نیز سرشار از پتاسیم هستند. حبوبات نیز از این مواد غنی می‌باشند.

مركبات، توت‌ها و سبزی‌های دارای برگ سبز، منابع خوب ویتامین ث هستند. دریافت كم این ویتامین با فشار خون بالا ارتباط دارد. خوردن گوشت‌های سفید مانند مرغ و ماهی طبخ شده بدون نمك برای افراد دچار فشار خون بالا توصیه می‌شود. برای معطر كردن گوشت می‌توان از سبزی‌های معطر، ادویه‌ها و میوه‌ها استفاده كرد. ماهی را نیز می‌توان با شوید، فلفل قرمز یا سیاه، مركبات، سس‌های خانگی بدون نمك یا سایر سبزی‌ها معطر كرد. مصرف ماهی‌های با اسیدهای چرب مفید حداقل دوبار در هفته توصیه می‌شود.

افرادی كه از فشار خون بالا رنج می برند باید از خوردن غذاهایی زیر پرهیز كنند:
سوسیس، كالباس، كنسرو گوشت، ماهی دودی یا كنسرو شده، سس‌ها و كنسرو لوبیا كه سرشار از سدیم هستند. در طبخ به جای كره و روغن جامد نباتی بهتر است از روغن زیتون، سویا و كانولا استفاده كرد. مواد حاوی كافئین از قبیل قهوه، نوشابه‌های كولا و شكلات سبب افزایش فشار خون می‌شوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند.

  امتیاز: 0.00