اسفناج با 2.7 میلیگرم آهن در هر 100 گرم به هیچ وجه سبزی غنی از آهن نیست. حبوباتی مانند عدس یا لوبیا بیش از این سبزی حاوی آهن هستند. جالبتر آنکه بدن انسان آهن را بیشتر از محصولات حیوانی مانند قلوه، جگر و گوشت قرمز جذب میکند تا از محصولات گیاهی.
هر انسان بر حسب جنس و سن خود به حدود 10 میلیگرم آهن در روز نیازمند است. به طور کلی، نیاز زنان به آهن بیش از مردان است و زنان باردار به 27 میلیگرم آهن در روز نیازمندند.
وظیفه آهن در بدن انسان حمل و نقل اکسیژن در خون است. مولکول آهن در وسط هموگلوبینها قرار میگیرد و مولکولهای اکسیژن را در میان رگهای خونی و مویرگها همراهی میکند تا آنکه در بافتها آزاد شود. محل ذخیره مولکولهای آهن نیز جگر، مغز استخوان و طحال است. آهن همچنین وارد سنتز برخی مولکولهای بیولوژیکی میشود.
اسفناج مملو از فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. همچنین تحقیقات دیگر نشان داده است این سبزی مملو از لوتئین و زاگزانتین دو آنتیاکسیدان مفید برای بینایی نیز هست و اما اسفناج با تمام خوبیها، مملو از مادهای به نام اگزالات است که میتواند سبب بروز نقرس شود. میزان نیترات نیز در اسفناج بسیار بالاست چون برای رشد به ازت نیازدارد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!