منو
 صفحه های تصادفی
Base Band
آزمایش تجزیه نور سفید
امام حسن علیه السلام در زمان رسول خدا صلّی الله علیه وآله وسلّم
فرمول ساختمان آلکانها
نشانه های ظهور فساد
آفریقای جنوبی
راکتور هسته‌ای
غبار بین ستاره‌ای
باتری دوربین دیجیتال
اثرهای جریان الکتریکی
 کاربر Online
731 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  جمعه 03 بهمن 1393 [14:09 ]
  رصدخانه ملی، رصدسرا- قسمت پنجم
 

پس از تعیین قلۀ گرگش در مختصات جغرافیایی (N= 33 : 40 E= 51: 19) به عنوان محل رصدخانۀ ملی، لازم بود مکان استقرار تلسکوپ ملی هم به دقت تعیین شود. کیفیت تصویرتلسکوپ برای طرح رصدخانه ملی از ابتدا اولویت مطلق داشته‌است و این کیفیت به مکان تلسکوپ ۳/۴ متری در بالای قله بسیار حساس است. بنابراین، برای تعیین مکان اسقرار، علاوه بر تسطیح قله، لازم بود مطالعات کامل‌تری درباره شارش جو در اطراف محل تسطیح شده انجام شود. به این ترتیب با استفاده از داده‌های نقشه‌های توپوگرافیکی، مسیر باد غالب، و با توجه به عوارض جغرافیای منطقه، نقطۀ مناسب برای نصب محفظۀ تلسکوپ و ساختمان خدمات مشخص شد.
به موازات این مطالعات، طرح رصدخانۀ ملی با برگزاری مناقصۀ عمومی و با اتکاء به توان متخصصان داخلی عملیات طراحی ساختمان‌های سه‌گانۀ محفظه، پشتیبانی، و رصدسرا را آغاز کرد. مدتی است شرکت مهندسان مشاور هرم‌پی کار طراحی این ساختمان‌ها را شروع کرده است. احداث این ساختمان‌ها به محض تخصیص اعتبارات لازم آغاز خواهد شد. از جمله پرسش‌های حساس در این طراحی‌ها این بود که آیا می‌توان محل رصدسرا را –که محل استقرار منجمان و کارکنان و امور اداری رصدخانه است- در ارتفاعی حدود ۳۲۰۰ متر در کنار محفظه در نظر گرفت؟ با آن‌که قبلاً بخشی از طراحی‌ها در این جهت پیش رفته بود مشاوره‌های بین‌الملی نشان داد این ارتفاع برای استقرار کارکنان مخاطره‌آمیز است. این رصدسرا به روستاشهر کامو انتقال داده شد. این تغییر موجب کاهش هزینه‌های ساخت و نگه‌داری و نیز مدت ساخت خواهد شد.



تصویر

طرحی از ساختمان رصدسرا که در روستاشهر کامو ساخته می‌شود.
منبع: ino.org.ir

  امتیاز: 0.00