منو
 کاربر Online
1012 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  چهارشنبه 23 اردیبهشت 1394 [19:18 ]
  پايه دابسونی
 

نوع ديگري از پايه سمت – ارتفاعي به نام دابسوني نيز در بازار رايج است. حدود پنجاه سال پيش، جان دابسون که يک منجم آماتور امريکايي است، اين پايه ساده را طراحي کرد که بسيار مورد استقبال قرار گرفت و به افتخار طراحش، معروف به پايه دابسوني شد. ساختمان ساده و هزينه کم براي ساخت پايه دابسوني موجب شده تا بسياري از کمپاني هاي معتبر تلسکوپ ساز بتوانند اپتيک هاي بزرگ و با کيفيت خود را با بهاي بسيار کمتري نسبت به نمونه هاي هم اندازه ديگر به مشتريانشان عرضه کنند. همچنين بسياري از علاقه مندان به ساخت تلسکوپ، براي طراحي پايه تلسکوپ به سراغ ساخت پايه هاي دابسوني مي روند. از اين رو نوع دابسوني، از رايج ترين و محبوب ترين پايه هاي سمت – ارتفاعي است و اغلب اوقات براي استقرار تلسکوپ هاي بزرگ آماتوري استفاده مي شود.


تصویر


همانطور که در تصویر دیده می شود، در پایین پایه، دو صفحه دایره ای به وسیله یک میله مرکزی وصل هستند اما به وسیله چند غلطک از هم جدا بوده و دو صفحه می تواند ار روی هم بچرخد. صفحه زیرین بر روی زمین قرار می گیرد و صفحه بالایی هم نگهدارنده تلسکوپ است و به سمت چپ و راست که حرکت می کند، زاویه سمت را تعیین می کند. البته ممکن است که شکل ظاهری دو صفحه مربع نیز باشد ولی اصول کار همان است. تلسکوپ یه روشهای مختلفی بر روی پایه قرار می گیرد. گاهی ممکن است مانند تصویر بالا، یک میله را از قسمت بالای پایه ها و از بدنه تلسکوپ عبور داد و گاهی ممکن است که مانند تصویر زیر، قسمت بالای پایه به شکل نیم دایره مقعر و تکیه گاه پایه به صورت نیم دایره محدب باشد. این دو نیم دایره بر روی هم قرار گرفته و لوله تلسکوپ به سمت بالا و پایین می رود. این حرکت لوله تلسکوپ در واقع زاویه را تعیین می کند.


تصویر



.

  امتیاز: 0.00