منو
 صفحه های تصادفی
انواع لنزدروبین تلویزیونی
طبقه بندی رنگ براساس روشهای رنگرزی
صفحه نمایش رایانه
بولیوی
صاریغ
روند تغییرات شعاع اتمی در تناوب و گروه
فرزند خواندگی
همدردی امام صادق علیه السلام با مردم
ارتباطات راه دور
خانواده زبان های نیل و صحرایی
 کاربر Online
784 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  شنبه 19 دی 1394 [12:06 ]
  معمای ساختار سلولی پلوتو حل شد
 

دانشمندان ناسا موفق به حل معمای ساختار سلولی عجیب بخشهایی از سطح پلوتو در لبه منظومه شمسی شدند.
فضاپیمای روباتیکی افق های نو متعلق به آژانس فضانوردی آمریکا (ناسا) اکنون در محدوده ای از منظومه شمسی به سر می برد که در واقع لبه آن محسوب می شود. این کاوشگر چندی پیش تصویری حیرت انگیز از سیاره کوتوله پلوتو به زمین ارسال کرد که حیرت دانشمندان و البته انبوهی از سؤالهای مختلف را در بر داشت. آنها در این تصویر شاهد ساختار متفاوتی از بخشهای مختلف پلوتو بودند که نمونه آن را در سایر اجرام فضایی منظومه شمسی مشاهده نکرده بودند. این ساختار خاص شباهت زیادی به بافت سلولی دارد.
همچنین در بخشی از این تصاویر علامتی به شکل ایکس دیده می شود که به عقیده دانشمندان در گذشته های دور و در نتیجه به هم رسیدن چهار ساختار سلول مانند شکل گرفته است.
اکنون دانشمندان ناسا به این نتیجه رسیده اند که این بخشهای سلول مانند مانند لامپهای شب خواب دارای حباب های شناور عمل می کنند که طی یک مکانیسم طبیعی همزمان با گرم شدن توسط حرارت درونی پلوتو، حبابهایی در دل آن به حرکت افتاده و به سطح می آیند و همزمان با سرد شدن دوباره فرو می روند. این تصویر توسط ابزار تصویربرداری LORRI کاوشگر افق های نو و از فاصله ۱۷ هزار کیلومتری پلوتو در چهاردهم جولای سال ۲۰۱۵ تهیه شده و در آن محدود وسیعی به ابعاد ۸۰ تا ۷۰۰ کیلومتر دیده می شود.
پلوتو تا سال ۲۰۰۶ جزو سیارات منظومه شمسی محسوب می شد اما از آن زمان و با توجه به تعریف جدید انجمن بین المللی اخترشناسی حالا یک سیاره کوتوله است.



تصویر




منبع: http://www.mehrnews.com/news/3020064

  امتیاز: 0.00