منو
 کاربر Online
939 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  جمعه 06 اسفند 1395 [03:28 ]
  ساخت تلسکوپ برای شکار افق سیاه چاله های فضایی
 

در ماه آوریل شبکه جدیدی از تلسکوپ ها آغاز به کار خواهند کرد که قادرند برای اولین بار از افق رویداد سیاه چاله ها عکس برداری کنند. به گزارش کلیک، سیاه چاله ها یکی از جذاب ترین اجرام موجود در جهان هستند. علی‌رغم اینکه ما میدانیم آن‌ها در میان کهکشان ها کمین کرده اند، اما حقیقت این است که تاکنون کسی نتوانسته عکسی از آن‌ها بگیرد. این به این دلیل است که سیاه چاله ها مانند نامشان واقعا سیاه سیاه هستند. آن‌ها چنان عظیم هستند که هر چیزی از افق رویدادشان عبور کند، ازجمله نور را می بلعند و به این ترتیب کسی قادر نیست عکسی از آن‌ها بگیرد. اما این روند با روشن شدن شبکه جدید تلسکوپی در آوریل امسال، می تواند تغییر کند. این دستگاه جدید موسوم به تلسکوپ افق رویداد، متشکل از شبکه ای از گیرنده های رادیویی است که در سراسر سیاره ازجمله قطب جنوب، آمریکا، شیلی، و آلپ فرانسه قرار دارند.
این شبکه بین ۵ تا ۱۴ ام آوریل روشن خواهد شد. تلسکوپ افق رویداد از تکنیک به نام تداخل خط پایه بسیار طولانی(VLBI) استفاده کرده و به این صورت شبکه گیرنده ها بر امواج منتشر شده توسط اشیای خاص در فضا به طور همزمان تمرکز می کنند.
آن‌ها بر روی امواج رادیویی با طول موج ۱٫۳ میلی متر(۲۳۰ گیگاهرتز) تمرکز خواهند کرد، که به آن‌ها بهترین شانس را برای عبور از هر ابر گازی می‌دهد که سیاه چاله را احاطه کرده اند.
به این دلیل که چندین آنتن هم زمان روی یک نقطه خاص متمرکز شده اند، دقت تلسکوپ ۵۰ میکروثانیه قوسی خواهد بود. برای فهم بهتر می توان گفت معادل این است که یک گریپ فروت را در سطح ماه مشاهده کنید. این مسئله مهم است به این دلیل که اولین هدف یک سیاه چاله عظیم در مرکز کهکشان ما در Sagittarius A است که در آسمان شب به اندازه یک سر سوزن دیده می شود.
ما هرگز قنطورس A را مستقیما مشاهده نکرده ایم، اما محققین به دلیل نحوه تاثیر آن بر مدار ستارگان اطراف، از وجود آن مطلع هستند. بر اساس رفتار این ستارگان، محققین پیش بینی می کنند که سیاه چاله احتمالا ۴ میلیون برابر خورشید ما است، اما یک افق رویداد به قطر تنها ۲۰ میلیون کیلومتر(۱۲٫۴ میلیون مایل) دارد. فاصله ای حدود ۲۶،۰۰۰ سال نوری از زمین، آن را تبدیل به یک هدف بسیار کوچک می‌کند. اما تلسکوپ افق رویداد در نظر دارد محیط اطراف سیاه چاله را بررسی کند و باید قادر باشد دقت کافی برای دیدن خود سیاه چاله نیز داشته باشد. مدیر پروژه، شپرد دولمان از مرکز اخترفیزیک اسمیتسونیان هاروارد می گوید “ما در نظر داریم در ماه آوریل مشاهدات خود را آغاز کنیم و تصور می‌کنیم اولین شانس واقعی برای آوردن افق رویداد یک سیاه چاله در یک تصویر است.”
اگر پروژه موفقیت آمیز باشد ما چه چیزی را خواهیم دید؟
محققین پیش بینی می کنند که سیاه چاله چیزی شبیه به یک حلقه درخشان در اطراف یک حباب تیره خواهد بود. این نور توسط ذرات گاز و غبار ساطع می شود که پیش از بلعیده شدن توسط سیاه چاله با سرعت زیادی شتاب گرفته اند. اما اگر انیشتین درست گفته باشد، ما باید چیزی بیش از یک هلال نور مشاهده کنیم، زیرا اثر داپلر باعث حرکت مواد به سمت زمین شده و درخشان تر دیده می شوند. اگر این تیم بتواند سایه تاریک ایجاد شده توسط سیاه چاله را اندازه گیری کند، کار بزرگی خواهد بود زیرا نسبیت عام بر اساس میزان خمیدگی فضا ـ زمان، پیش بینی می‌کند که اندازه آن چقدر خواهد بود.
چه می شود اگر ما چیزی متفاوت مشاهده کنیم؟ دولمان می گوید که قطعا این نیز یک احتمال است و دنیای فیزیک را تکان خواهد داد. وی افزود “همان‌طور که پیش ازاین نیز گفته شد، شرط بستن خلاف انیشتین ایده خوبی نیست اما اگر ما چیزی بسیار متفاوت تر از انتظار مشاهده کنیم ، مجبور خواهیم شد نظریه گرانش را بازبینی کنیم. من انتظار ندارم که چنین اتفاقی رخ دهد اما هر اتفاقی قطعا جالب خواهد بود.”



منبع: http://click.ir/1395/12/01/a-new-telescope-for-hunting-black-holes-event-was-produced

  امتیاز: 0.00