منو
 صفحه های تصادفی
ادویه – چاشنی
مارماتیت
اوزون
نام بیعت کنندگان در نخستین بیعت عقبه
آنفلوانزا و سرماخوردگی
نعمان بن عمرو راسبی و شهادت در کربلا
لگراندیت
نقش دریبل در پیشرفت فوتبال
اقامه نماز جمعه توسط امام حسن بجای پدر
اپی پالیئولیتیک
 کاربر Online
480 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  چهارشنبه 12 مهر 1396 [04:51 ]
  چند سوال و پاسخ در مورد رصدخانه ملی ایران (2)
 

آیا در عصر تلسکوپ های ۴۰ متری و تلسکوپ های فضایی، رصدخانه ملی ایران امکان رقابت دارد؟
موضوع ساخت تلسکوپ های بسیار بزرگ و عظیم مربوط به امروز نیست. در عصر تلسکوپ های ۱۰ متری چندین تلسکوپ ۱ تا ۴ متری ساخته شده و تولید علمی بسیار خوبی داشته اند. تلسکوپ های بسیار بزرگ و عظیم محرک های علمی خودشان را دارند و تلسکوپ های متوسط حتی کوچک نیز کاربری مخصوص خود را دارند. پس در بیشتر موارد، دامنه فعالیت تلسکوپ ها همپوشانی ندارد. اما سرمایه گذاری در تلسکوپ های بسیار بزرگ و عظیم فرا ملی است. از سوی دیگر، آموزش پرسنل و منجمان نیازمند ابزار علمی حرفه ای است که باید به سهولت در دسترس محققان و دانشجویان قرار گیرد.


آیا این طرح باعث رونق گردشگری علمی می شود؟
بدون تردید اجرای این طرح به جذابیت طبیعی منطقه می افزاید و با افزایش حضور گردشگران و سرمایه گذاران موجب رونق اقتصادی و گردشگری منطقه می شود.


آیا تلسکوپ مورد نظر طرح رصدخانه ملی ایران در ایران ساخته می شود؟
تلسکوپ ۳/۴ متری و سایر سازه های مربوطه مانند محفظه تلسکوپ و تجهیزات لایه نشانی توسط مهندسان و منجمان ایرانی طراحی و ساخته می شود. با این وجود بخش مدیریت و فنی و علمی طرح همواره از نظر کارشناسان و مشاوران خارجی برای اطمینان از صحت طراحی ها و ساخت و آزمون های مربوطه بهره مند شده است.


آینه تلسکوپ از کدام کشور خریداری شده است؟
شیشه خام از شرکت شوت آلمان خریداری شده است و بر مبنای ویژگی های فنی، یکی از بهترین قطعه شیشه های تولید شده این شرکت است. صیقل شیشه در کشور فنلاد و توسط یکی از شرکت هایی که آینه تلسکوپ فضایی هرشل را صیقل داده است انجام گرفته است. تولید شیشه فرآیندی طولانی مدت است. صیقل آن حدود ۳ سال و آزمون کیفیت سنجی حدود ۱ سال طول کشیده است. آزمون اپتیکی توسط متخصصان ایرانی و با همکاری مشاوران خارجی انجام گرفته است. شیشه در سال ۱۳۹۳ به ایران منتقل شده است و برای تبدیل آن به آینه عملیات لایه نشانی اجرا خواهد شد.


منبع: http://ino.org.ir

  امتیاز: 0.00