منو
 کاربر Online
1047 کاربر online
 : پرسش و پاسخ
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 24 بهمن 1383 [07:09 ]
  کلیه و بیماری های آن (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:علیرضا اسماعیل بیگی

تمام مهره داران دارای دو کلیه هستند و تجربه نشان داده است که آنها قادرند با یک کلیه هم به زندگی خود ادامه دهند . کلیه ها از لحاظ شکل به لوبیای بزرگی به رنگ قهوه ای روشن شبیه هستند و معمولا در نزدیکی محل مثانه قرار دارند .اندازه کلیه ها تقریبا 19 سانتی متر است . خارجی ترین بخش کلیه کورتکس نام دارد که شامل حدود یک میلیون حفره خیلی ریز است .و هر حفره تعدادی مویرگ به نام گلومر را در بردارد . کلیه ها علاوه بر تصفیه خون ، مواد زائد خون را جدا کرده و مایع حاصل را به شکل ادرار از بدن دفع می کنند . خون توسط یک سرخرگ از قلب به سمت کلیه ها آمده و در آنجا به کلیه ها منشعب می شود . سپس هر یک از کلیه ها با لوله هایی به نام حالب ( میزنای ) کار صافی را انجام داده و سلول های خون و ذرات ریز غذایی را درون خون نگه داشته و مواد زائد و آب اضافی را به صورت اوره با هم ترکیب کرده و به شکل ادرار از خود خارج کرده و به مثانه انتقال می دهد که با پر شدن مثانه عمل ادرار صورت می گیرد و ادرار از طریق لوله میزراه از بدن خارج می گردد .
بهداشت دستگاه ادراری :
بر اثر فعالیت های حیاتی محیط داخلی بدن ، مواد زائدی از قبیل آمونیاک ، اوره و اسید اوریک تولید می گردد که دفع آنها از بدن مهم ترین وظیفه دستگاه ادراری است . این دستگاه شامل دو کلیه ، دو حالب ( میزنای ) ، مثانه و پیشابراه ( مجرای خروجی ادرار ) است . که به آن میزراه نیز می گویند . ادرار که مایع حاصل از تصفیه خون و محتوی مواد دفعی آن است ف پس از تشکیل در نفرون های کلیه ، به لوله های جمع کننده که متصل به نفرون ها هستند وارد گردیده و سپس از طریق لگنچه و میزنای به مثانه می ریزد . ادرار در مثانه انباشته شده و پس از پر شدن آن ، مجرای خروج ادرار به بیرون دفع می شود .
مراقبت های بهداشتی دستگاه ادراری :
اهم مراقبت های بهداشتی از دستگاه ادراری عبارتند از :
1- با رعایت نظافت و بهداشت باید از ورود میکروب به دستگاه دفع ادرار جلوگیری نمود .
2- خستگی شدید جسمی ، کار کلیه ها را مختل می نماید و آنها را در معرض بیماری قرار می دهد . بنابر این استراحت ، خواب کافی و پرهیز از خستگی لازم بوده و در عین حال باید از عدم تحرک خودداری شود . زیرا تجربه نشان داده است افرادی که به مدت طولانی بستری بوده اند ، به علت رکود و رسوب املاح در کلیه و حالب دجار سنگ دستگاه دفع ادرار شده اند . مانند سنگ کلیه و سنگ مثانه . برخی از انواع سنگ کلیه بسیار دردناک هستند . با این وجود روش هایی برای معالجه آنها وجود دارد .
3- اجتناب از مصرف بی رویه مواد پروتئینی .
4- پیشگیری از ابتلا به بیماری های عفونی نظیر گلودردهای چرکی ، اختلالات گردش خون و تنفس و درمان به موقع آنها ، زیرا عدم درمان می تواند در مواردی به بروز آسیب هایی در دستگاه ادراری منجر گردد .
5- مصون نگه داشتن کلیه ها از سرما و ضربه .
روش های درمان سنگ کلیه :
1- مصرف داروهای مخصوصی که سنگ کلیه را در خود حل می کنند .
2- استفاده از دستگاه اولتراسونیک که امواج مافوق صوت ایجاد کرده و سبب شکستن سنگ کلیه می شود .
3- عمل جراحی .
عفونت کلیه :
عفونت کلیه نفریت نام دارد و علائم آن عبارتند از : تب ، سردرد ، تغییر رنگ ادرار ، میزان اوره موجود در ادرار و تشنج . انواع وخیم تر و حاد عفونت کلیه می تواند منجر به بیهوشی و حتی مرگ شود . درمان کم کاری کلیه از دو طریق می تواند صورت گیرد : 1- دیالیز خون یا همودیالیز که طی آن ، خون فرد مبتلا از طریق یک لوله به داخل دستگاه کلیه مصنوعی هدایت شده و در آنجا پس از تصفیه مجددا به بدن او بازگردانده می شود . 2- دیالیز پریتونی که در آن با تزریق مایع مخصوصی به داخل شکم ، مواد زائد آن تصفیه می شود . راه سوم دیگری نیز وجود دارد که بهترین و مطمئن ترین آنها است و آن پیوند کلیه از شخص سالم دیگری است که سازگاری های لازم را داشته باشد .
نویسنده : علیرضا اسماعیل بیگی از کتاب : دانشنامه علیرضا



  امتیاز: 0.20     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline خدیجه جفاکش 3 ستاره ها ارسال ها: 204   در :  چهارشنبه 01 تیر 1384 [06:35 ]
  > کلیه و بیماری های آن (از طریق تماس با ما)
 

کاربر محترم جناب علیرضا اسماعیل بیگی،
با سلام و تشکر از ایمیل شما در تاریخ شنبه 24 بهمن 1383 ، از مطلب بسیار مفید و آموزنده شما سپاسگزاریم و برایتان آرزوی توفیق روزافزون میکنیم .

با تقدیم احترام ،
موفق باشید .


  امتیاز: 0.00