منو
 صفحه های تصادفی
ارکان سعادت بشر
درس بافندگی
منزلت زید بن علی در نزد ائمه
اعمال حاکمان پیش از ظهور امام زمان علیه السلام
دگرگونی روابط کوچندگان و مردم روستانشین
یک پریسکوپ بسازید
اصلاحات امین الدوله
جهانگیر آق قویونلو
نقش خاتم امام موسی کاظم علیه السلام
تنه زدن در فوتبال
 کاربر Online
940 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 19 شهریور 1384 [12:09 ]
  اثر گلخانه‌ای
 

شیشه نمی‌تواند مانع عبور گرمای خورشید شود، اما از عبور گرمای یک جسم داغ جلوگیری می‌کند. تابش از اجسام خیلی داغ مثل خورشید متشکل از نور و امواج فروسرخ با طول موج کوتاه است. تابش از اجسامی که کمتر داغ هستند مثل بخاری ، نمی‌تواند از شیشه عبور کند. نور و امواج فرو سرخ با طول موج کوتاه از شیشه گلخانه عبور می‌کنند و توسط خاک ، گیاهان و گلها جذب می‌شوند و دمای آنها را بالا می‌برند. گیاهان و گلها نیز به نوبه خود ، تابش فروسرخ گسیل می‌کنند، اما چون دمای آنها نسبتا کم است، طول موج تابش فروسرخ حاصل بلند است و نمی‌تواند از شیشه خارج شود. این اثر گلخانه‌ای همانند تله گرما عمل می‌کند و موجب بالا رفتن دما می‌شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 27 مهر 1385 [06:34 ]
  گازهای گلخانه‌ای و فروپاشی یخ‌های قطب جنوب
 

دانشمندان گفتند که برای نخستین بار مدرک مستقیمی پیدا کرده‌اند که ارتباط میان فروپاشی یک فلات یخی را در قطب جنوب با گرم شدن هوای کره زمین که تا اندازه زیادی ناشی از فعالیت‌های انسانی است، ثابت می‌کند. خبرگزاری رویترز از اسلو به نقل از محققان گزارش داد، تغییرات ایجاد شده در وزش بادها در اطراف این اقیانوس جنوبی که با انتشار گازهای گلخانه‌ای از سوی انسان‌ها ارتباط دارد، موجب گرم شدن هوای شبه جزیره قطب جنوب شده که این روند تا آمریکای جنوبی پیش رفته و در شکسته‌شدن فلات یخی `لارسن بی` در سال ‪ ،۲۰۰۲‬نقش داشته است.

`گرث مارشال` نویسنده ارشد این مطالعه در `بررسی انگلیسی قطب جنوب` گفت: `این اولین باری است که کسی توانسته است یک روند فیزیکی را نشان دهد که بطور مستقیم شکست `فلات یخی لارسن` را با فعالیت‌های انسانی ارتباط می‌دهد. این تکه بزرگ یخ که سال ‪ ۲۰۰۲‬در دریای `ودل` ‪ Weddell‬متلاشی شد سه هزار و ‪ ۲۵۰‬کیلومتر مربع بزرگتر از `لوکزامبورگ` است. بیشتر کارشناسان هواشناسی می‌گویند، گازهای گلخانه‌ای که بیشتر از سوخت سوخت‌های فسیلی در نیروگاه‌ها، کارخانه‌ها و خودروها بوجود می‌آید، در حال گرم کردن هوای کره زمین هستند و می‌توانند موجب فرسایش، سیل و یا بالا آمدن بیشتر آب دریاها شوند.

تصویر


اما این کارشناسان نمی‌توانند حوادث جداگانه‌ای مانند موج گرما و یا بروز طوفان را مستقیما با گرم شدن هوای کره‌زمین مرتبط کنند. اما دانشمندان انگلیسی و بلژیکی که این مطالعه را انجام داده‌اند در مجله ` آب و هوا` (‪ (Climate‬نوشتند: مدرکی وجود دارد که نشان می‌دهد گرم شدن هوای کره زمین و نازک شدن لایه ازون بر فراز قطب جنوب که ناشی از فعالیت‌های شیمیایی انسان‌هاست، موجب تقویت بادهایی در جهت حرکت ساعت در اطراف قطب جنوب شده است.

رشته کوه‌های شبه‌جزیره قطب جنوب که برخی از قله‌های آنها تا حدود دو هزار متر ارتفاع دارند، مانند سپری از رسیدن بادهای گرمتر به فلات یخی لارسن که در شرق آن قرار دارد، جلوگیری می‌کند. `جان کینگ` که در نوشتن این مطالعه همکاری داشت به سرویس خبرهای بهداشتی رویترز گفت: درصورت تشدید وزش این بادها، شمار دفعاتی که هوای گرم می‌تواند از مانع کوهستان عبور کند، بطور چشمگیری افزایش می‌یابد.

متوسط درجه حرارت هوا در فصل تابستان در شمال شرق شبه جزیره قطب جنوب در ‪ ۴۰‬سال گذشته حدود ‪ ۲/۲‬درجه سانتیگراد بوده است اما در روزهای تابستانی که بادها از کوهستان‌ها به این منطقه متمایل می‌شود هوا می‌تواند تا ‪ ۵/۵‬درجه سانتیگراد گرم شود و در گرمترین روزها به حدود ‪ ۱۰‬درجه برسد.

کینگ گفت: سابقه ثبت دمای هوا در قطب جنوب تنها به حدود ‪ ۵۰‬سال پیش بر می‌گردد اما بر اساس مدرک ناشی از (بررسی) رسوبات ته دریا که ترکیبات آن درصورت پوشیده بودن سطح آب با یخ و یا آب متفاوت است نشان می‌دهد که فلات یخی لارسن از پنج هزار سال پیش وجود داشته است. در اوتاوا، مدیر مطالعه انگلیسی قطب جنوب گفت درصورت تداوم روند گرم شدن هوای کره زمین روزی سایر فلات‌های یخی نیز در خطر خواهند بود.

  امتیاز: 0.00