منو
 کاربر Online
873 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  یکشنبه 24 مهر 1384 [05:06 ]
  کاتالیزور مورد نیاز در فرایند سولفوناسیون در صنایع شوینده در ایران ساخته شد.
 

کاتالیزور مورد نیاز فرایند سولفوناسیون در صنایع شوینده در دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف ساخته شد.

در این طرح که به همت دکتر محمد کاظمینی - استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف - اجرا شده، کاتالیزور «پنتا اکسید وانادیم» بر پایه سیلیس ساخته شده و مورد ارزیابی شیمیایی - فیزیکی و راکتوری قرار گرفت.

به گفته مجری طرح ، ساخت این کاتالیزورها در داخل کشور برای صرفه‌جویی ارزی از یک سو و دستیابی به دانش فنی ساخت این مواد از سوی دیگر ، کاملا ضروری و توجیه پذیر است.

یکی از کاربردهای کاتالیزور پنتا اکسید وانادیم ، اکسایش کاتالیزوری SO2 و تبدیل آن به SO3 برای تولید اسید سولفوریک و سولفونیک است.

اکسایش کاتالیزوری SO2 یکی از قدیمی‌ترین فرایندهای شیمیایی شناخته شده برای تولید اسید سولفوریک است.

میزان تولید اسید سولفوریک به عنوان یکی از شاخص‌های صنعتی بودن یک کشور شناخته شده است.


ظرفیت تولید اسید سولفوریک در سراسر جهان حدودا 150 میلیون تن در سال است.

دکتر کاظمینی در این طرح در ارزیابی کاتالیزور تولیدی ، مشخصاتی همچون مساحت ویژه کاتالیزور ، میزان تخلخل ، ساختار کریستالی و میزان فعالیت آن را تعیین و سپس با کاتالیزور تجاری مقایسه کرده است.

در ساخت کاتالیزور پتنا اکسید وانادیم ، پایه کاتالیزور ـ سیلیس ، عنصر فعال کاتالیتیکی( وانادیم به صورت نمک آمونیم وانادات) ، سولفات پتاسیم به عنوان بهبود دهنده کاتالیزور ، اسید سولفوریک ، محلول 25 درصد آمونیاک و مقداری چسب PVC سنگین استفاده شده است.

براساس آزمایشات و بررسی‌های انجام شده در این تحقیق، روش استفاده شده برای ساخت کاتالیزور V2O5 مناسب است، چرا که محصول تولیدی فعالیت و خصوصیات فیزیکی ـ‌ شیمیایی قابل رقابتی را در مقایسه با کاتالیزور تجاری نو از خود نشان می‌دهد.

نتایج راکتوری به دست آمده نیز حاکی از فعالیت مناسب کاتالیزور ساخته شده است، چرا که درصد تبدیل حاصل مربوط به واکنش در سطح خارجی آن است، حال آن که کاتالیزور تجاری نو با داشتن حجم حفره‌های درشت بیشتر فعالیتی بالاتر از کاتالیزور ساخته شده از خود نشان داده است.

نتیجه این اندازه‌گیری در مقایسه با کاتالیزور جدید، افت فعالیت بعد از یک مدت زمان معین کارکرد است که نتیجه معقول بوده است. هر چند امکان تغییر پارامترهای بیشتری چه در مرحله‌ ساخت کاتالیزور و چه در مرحله اندازه‌گیری افت فعالیت وجود داشته است، اما نظر به محدودیت‌های سخت افزاری، موجود ، این امر را به فازهای بعدی این تحقیق موکول شده است. در ارتباط با شرایط عملکرد راکتوری نیز بهینه سازی محدودی صورت گرفته است.

به نقل از:Isna

  امتیاز: 0.00