منو
 کاربر Online
782 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  یکشنبه 15 آبان 1384 [14:14 ]
  معرفی دانشمندان
 


الساندرو ولتا در تاریخ 18 فوریه سال 1745 در کمو ایتالیا دیده به جهان گشود و در سال 1827 باز در کمو ایتالیا درگذشت.

ولتا کیست؟

کسی که ناپلئون بناپارت به افتخارش سکه طلا ضرب میکند. امپراتور اتریش وی را به سمت رئیس دانشکده منصوب میکند و مردم کشورش او را به مقام سناتوری برمی گزینند. همشهری هایش مجسمه او را در شهر کمو نصب میکنند و بزرگان جهان علم نیز به اتفاق آرا واحد نیروی محرکه را به یادبود نامش ولت می گذارند، ولتا است.

ولتا فیزیکدان بزرگ ایتالیایی و اولین کسی که مولد جریان الکتریسیته را اختراع کرد در خانواده فقیری در کموی ایتالیا به دنیا آمد. در مدرسه شهرش به تحصیل پرداخت تا آن که در شانزده سالگی پدرش مرد و عمویش متکفل مخارجش شد و سبب ادامه تحصیلش گردید. پس از فراغت از تحصیل رسمی با شغل معلمی در یکی از مدارس کمو به تدریس پرداخت ولیکن لحظه‌ای از تحقیق دست برنداشت تا آنکه به سال 1769 به همه اطلاعاتی که تا آن زمان درباره الکتریسیته وجود داشت دست یافت و اولین اثر علمی خود را در این زمینه منتشر کرد. او پس از چهار سال که در کمو تدریس کرد به استادی فیزیک دانشگاه پاویا منصوب شد. (1779) و به سال 1819 پس از بازنشسته شدن به زادگاه خود بازگشت و سرانجام در سال 1827همانجا دار فانی را وداع گفت.

آثار علمی ولتا

  • اختراع الکتروفور: دستگاهی برای تولید الکتریسیته ساکن
  • مطالعه خازنها و کشف قوانین آنها
  • تکمیل الکتروسکوپ
  • اختراع پیل: مهمترین کار ولتا اختراع اولین مولد شیمیایی جریان الکتریکی موسوم به پیل است. او با الهام از آزمایشهایی که گالوانی بر روی الکتریسیته ساکن کرده بود موفق به اختراع این پیل شد. گالوانی تصور میکرد که عضلات حیوانات مولد الکتریسیته هستند در صورتی که ولتا با استفاده از دو فلز متفاوت مس و روی و محلول اسید سولفوریک جریان الکتریکی را تولید کرد. اولین پیلی که ساخت قرصهایی از مس و روی بود که بین آن ها قرصهایی از نمد آغشته به اسید سولفوریک موجود بود. ولتا این پیل را سلول الکتریکی نامید.



  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 13 مهر 1384 [14:43 ]
  معرفی دانشمند
 


میشل فارادی دانشمند (فیزیکدان و شیمیدان) انگلیسی است که در زمینه های الکترومغناطیس و الکترو شیمی فعالیت و ابداعات بسیاری داشت. در یک خانواده فقیر به دنیا آمده و ضمن تحصیل برای تأمین هزینه‌هایش کار می‌کرد. دینامو را برای اولین بار وی ساخت. او نشان داد که جریان الکتریکی در اطراف خود میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند و معادلات مربوطه را بصورت ریاضی بیان نمود که به قانون القای فاراده معروف است و همچنین ... .

برای اطلاعات بیشتر به مقاله میشل فارادی مراجعه کنید.



  امتیاز: 0.20     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 23 آبان 1384 [06:37 ]
  > دکتر چمران که بود؟
 

استاد شهید مصطفی چمران
خوش دارم در نیمه‌های شب ، در سکوت مرموز آسمان و زمین به مناجات برخیزم، با ستارگان نجوا کنم و قلب خود را به اسرار ناگفتنی آسمان بگشایم، آرام آرام به عمق کهکشانها صعود نمایم، محو عالم بی نهایت شوم، از مرزهای عالم در گذرم و در وادی فنا غوطه ور شوم و جز خدا ، چیزی را احساس نکنم. شهید چمران همواره در رسیدن به معرفت و علم تلاش می‌کرد و هیچ کمالی را بالاتر از علم نمی‌دانست.

تصویر

  • ارزش علم و معرفت از زبان وی:
ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر می‌فروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم. ای خدای بزرگ آنها که از تو می‌خواهم ، چیزهایی است که فقط می‌خواهم در راه تو به کار اندازم و تو خوب میدانی که استعداد آنرا داشته‌ام. از تو می‌خواهم مرا توفیق دهی که کارهایم ثمر بخش شود و در مقابل خسان سر افکنده نشوم.

دکتر چمران در ریاضیات و بخصوص درس هندسه ، آنقدر توانا بود که حریفی نداشت. شاگردان او نه تنها ریاضیات که همه چیز از فلسفه ، تاریخ علم الاجتماع از او می‌آموختند. خیلی کم درس می‌خواند و همیشه سر کلاس درس را یاد می‌گرفت. از خطاط ، نقاش و عکاسی بسیار ماهر و زبردستی بود. نقاشی بسیار زیبایی از حضرت علی علیه‌السلام در کودکی می‌کشد. بعد از اتمام دبیرستان در کنکور رتبه 15 کشوری را کسب می‌کند و در رشته الکترونیک در دانشکده فنی شروع به تحصیل می‌کند. مهندس بازرگان استاد درس ترمودینامیک وی بود. بسیار سختگیر بود و به کسی نمره بیشتر از 15 یا 16 نمی‌داد، اما به مصطفی نمره 22 می‌دهد. مهندس بازرگان به همه می‌گوید: برای چنین دانشجویی نمره من همین است. دوره مهندسی برق (الکترومکانیک) دانشکده فنی تهران را با نمره ممتاز و شاگرد اولی به پایان رساند و با استقاده از بورس تحصیلی ویژه شاگردان ممتاز برای ادامه تحصیل راهی آمریکا شد. ابتدا در دانشگاه تگزاس آمریکا مشغول تحصیل شده و درجه فوق لیسانس برق را دریافت نمود. سپس در سال 1342 از دانشگاه برکلی در کالیفرنیا دکترای خود را در رشته مهندسی برق در پلاسما و گداخت هسته‌ای دریافت کرد، که در آن زمان جدیدترین دانش روز غرب بوده است. آن روزها در آمریکا ، پلاسما موضوع درجه یک بود. فیزیک پلاسما ، یعنی بمب هیدروژنی ، چیزی هم که ایشان درست کرد یک لامپ پیشرفته در ابزار جنگی بود. در درسهای آن روز رایانه آنالوگ ، جزو مهمترین و سخت ترین درسها بود. مصطفی از آن نمره 20 گرفت. در حال حاضر همه جزواتی را که او نوشته است درس می‌دهند. خلاصه یادداشتهای ایشان از درس فیزیک پلاسما ، که آنرا در سال 1961 گذرانده ، محتوای بسیار غنی دارد و انگار به روز است. وقتی در دانشگاه برکلی در حال گذراندن دوره دکتری است، به یکی از همکاران که چند سال از دکتر چمران زودتر فارغ التحصیل شده کمک می‌کند، بطوری که در پایان نامه دکتر ویلیام هارتمن می‌بینیم، از دکتر چمران به نیکی یاد می‌شود.

تصویر

موضوع پایان نامه چند صد صفحه‌ای دکتر چمران در مقطع دکترا ، باریکه الکترون در مگنترون با کاتد سرد است. مگنترون یک لامپ الکتریکی است که اولین کارهای مربوط به آن در سال 1921 انجام گرفت. اولین مگنترون یک دو قطبی استوانه‌ای بود که در میدان مغناطیسی طولی (موازی با محور استوانه) قرار گرفته بود. کاتد آن رشته نازک داغ و آند آن استوانه‌ای بود. الکترونهایی که از سطح کاتد جدا می‌شوند به طرف آند حرکت می‌کنند، ولی در اثر میدان مغناطیسی ، جهت حرکت آنها تغییر می‌کند و می‌توانند به طرف کاتد برگردند. اگر میدان الکتریکی افزایش یابد الکترونها می‌توانند به آند برخورد کنند و جریان بزرگ الکتریکی بوجود می‌آید، این پدیده را مگنترون می‌نامند.

از مگنترون به عنوان لامپ تقویت کننده یا نوسان ساز هم می‌توان استفاده کرد. در رساله دکترای ایشان بررسیهای نظری درباره نوسان پلاسما ، پدیده‌های پخش بار فضایی و همچنین بررسیهای عملی درباره اثر شکل آند بر مدارهای نوسانی و نقطه ضعف و قوت آنها به عمل آمده است. از مکانیک آماری برای بررسی انعکاس و حرکتهای گردابی پلاسما نیز استفاده شده است.





  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 08 آذر 1384 [07:28 ]
  > معرفی دانشمندان: دکتر علی جوان
 

دکتر علی جوان

تصویر

علی جوان اولین بار "لیزر گازی" را در دوازدهم دسامبر سال 1960 اختراع کرد. روز بعد او لیزر گازی را بوسیله فرستادن پیغامی تلفنی امتحان کرد. چهل سال بعد ارتباطات بوسیله لیزر بصورت خیلی عادی درآمده و از آن در صنایع اینترنتی استفاده های بسیار می شود. شاید لیزر یکی از بزرگترین اختراعات تکنولوژی امروزه باشد.

تصویر
دکتر علی جوان در آزمایشگاهش در انستیتوی ماساچوست

ایشان از والدینی اهل آذربایجان (تبریز) در شهر تهران متولد شد، و در سال 1949 به آمریکا رفت و چندی بعد دکترای خود را از دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک گرفت.

  امتیاز: 0.40    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 27 بهمن 1384 [08:37 ]
  داويدوويچ لاندائو
 

لاندائو - فيزيكدان روسي


او در سال 22 ژانويه سال 1908 بدنيا آمد. لاندائو در دانشگاه باكو تحصيل كرد و در 19 سالگي به اخذ درجه دكتري نايل آمد. در سال 1935 توجه خود را به مغناطيس و مسائل آن معطوف داشت و بر آن شد تا مساله را از جنبه رياضي نيز تحقيقي كند. سپس به پديده هاي مربوط به دماهاي پایین نيز علاقمند شد. لاندائو در دهه 1940 خواص هليم II را در قالب مكانيك كوانتوم خيلي دقيق توصيف كرد. بعدها توجهش به هليم II جلب شد كه ايزوتوپ كمياب از هليم است. وي براي اين ايزوتوپ در دماهاي پایین خواص حيرت انگيزي قائل شده بود. لاندائو به مناسبت كارهايي كه در اين زمينه به عمل آورد، به اخذ جايزه نوبل سال 1962 در رشته فيزيك نظري نايل آمد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 28 اردیبهشت 1385 [15:49 ]
  پترلئویندوویچ کاپیتسا
 

پترلئویندوویچ کاپیتسا ، فیزیکدان روسی


او در 8 ژوئیه سال 1894 بدنیا آمد. عمده ترین کار عملی وی در پهنه دماهای بسیار نازل (در حدود دمای هلیم مایع) است. کاپیتسا یکی از افرادی بود که خواص هلیم II (یعنی در دمایی کمتر از 2/2 درجه کلوین یا 2/2 درجه بالای صفر مطلق) را مورد مطالعه قرار داد و ثابت کرد که هلیم II هادی بسیار خوبی برای حرارت است و قابلیت هدایت حرارتی آن از مس- که در دمای عادی بهترین هادی حرارتی به شمار می رود، هشت مرتبه بیشتر است. هلیم II حتی از گاز هم سیالتر است.

کاپیتسا در دهه 1950 توجه خود را به `گوی برقی` معطوف داشت و این پدیده معضل بود که در آن پلاسما- یعنی گازی پر انرژی که اتمها و مولکولهای آن به صورت اجزایی دارای بار الکتریکی تجزیه شده اند- مدتی به مراتب طولانی تر از آنچه به نظر می آید محفوظ می ماند. تجزیه و تحلیل کاپیتسا متضمن امواج ساکن ، یعنی رشته ای از امواج که هر یک دیگری را تقویت می کنند و می توانند برای مدتهای طولانی محبوس بمانند بود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 10 مرداد 1385 [14:00 ]
  الکساندر استپانوویچ
 

الکساندر استپانوویچ ، فیزیکدان روسی


او در 16 مارس سال 1859 بدنیا آمد. پوپوف مانند مارکونی به اهمیت کشف امواج رادیویی توسط هرتز پی برد و یک سال قبل از مارکونی در صدد برآمد تا وسایلی برای گرفتن این امواج از راه دور بسازد. وی نخستین کسی بود که در سال 1897، از آنتن استفاده کرد و از عرشه یک کشتی در 5 کیلومتری ساحل پیامی به خشکی مخابره کرد. پس از آن به درخواست او نیروی دریایی روسیه به دستگاههای رادیویی مجهز شد. اکنون مردم روسیه معتقدند که پوپوف رادیو را اختراع کرده است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  یکشنبه 22 مرداد 1385 [07:59 ]
  کارل مالن- تئوری سیگبان
 

کارل مالن- تئوری سیگبان ، فیزیکدان سوئدی


او در 3 دسامبر سال 1886 به دنیا آمد. از سال 1914 به پرتو ایکس توجه بیشتری کرد. روشهای بارکلا و موزلی در تحلیلی شیمیایی با پرتو ایکس نقایصی داشت، سیگبان روشی که بهر ارائه کرد که در آن طول موج پرتو ایکس حاصل دقیقا قابل تعیین بود. بدین ترتیب وی به کشف دسته ای از این پرتو نایل آمد که قابلیت نفوذشان کمتر و طول موجشان بلندتر از دسته پرتو ایکس بود که به وسیله موزلی مورد آزمایش قرار گرفته بود. این دسته های پرتو ایکس دلایلی قوی در تأیید نظر بور و دیگران به شمار می رفت. آنها معتقد بودند که الکترونهای اتمهای مختلف در چند قشر آرایش یافته اند. سیگبان در سال 1941 کمی پس از پیوستن به دانشگاه موفق شد پرتو ایکس را به وسیله منشوری منکسر کند و دلیل دیگری در مشابهت این پرتو با نور ارائه نماید. تحقیقات مبسوط و دامنه داری که در پهنه طیف سنجی این پرتو به عمل آورد و موجب آن شد که جایزه نوبل فیزیک سال 1924 به وی اهدا شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 25 مرداد 1385 [12:34 ]
  آنگستروم
 

آندرس یونس - آنگستروم ، فیزیکدان سوئدی


آنگستروم در 13 اوت 1814 متولد شد. او به تدریس فیزیک ونجوم اشتغال داشت و وجود ئیدروژن را در خورشید ثابت کرد. همچنین نقشه دقیقی از طیف کامل تهیه کرد و در آن طول موج خطوط طیفی را با نهایت دقت و صحت تعیین کرد. وی برای اینکه اندازه گیری هایش بر مبدأ صحیح و استانداردی متکی باشد، طول موجها را با واحد مخصوصی اندازه گرفت که امروزه به آن `آنگستروم` می گویند. (این واحد یک صد میلیونیم سانتیمتر است.)

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 30 مرداد 1385 [09:27 ]
  پروفسور حسابی
 

img/daneshnameh_up/f/f6/hesabi.jpg




پروفسور حسابی به دلیل عشق به میهن و با وجود امکان ادامه تحقیقات در خارج از کشور به ایران بازگشت و با ایمان و تعهد به خدمتی خستگی ناپذیر پرداخت تا جوانان ایرانی را با علوم نوین آشنا سازد. پایه گذاری علوم نوین و تأسیس دارالمعلمین و دانشسرای عالی ، دانشکده های فنی و علوم دانشگاه تهران ، نگارش ده ها کتاب و جزوه و راه اندازی و پایه گذاری فیزیک و مهندسی نوین ایشان را به نام پدر علم فیزیک و مهندسی نوین ایران در کشور معروف کرد.

حدود هفتاد سال خدمت علمی ایشان در گسترش علوم روز و واژه گزینی علمی در برابر هجوم لغات خارجی و نیز پایه گذاری مراکز آموزشی ، پژوهشی ، تخصصی ، علمی و ... از جمله اقدامات ارزشمند استاد به شمار می رود که برای نمونه به مواردی اشاره می کنیم:

  • اولین نقشه برداری فنی و تخصصی کشور (راه بندرلنگه به بوشهر)
  • اولین راهسازی مدرن و علمی ایران (راه تهران به شمشک)
  • پایه گذاری اولین مدارس عشایری کشور
  • پایه گذاری دارالمعلمین عالی
  • پایه گذاری دانشسرای عالی
  • ساخت اولین رادیو در کشور
  • راه اندازی اولین آنتن فرستنده در کشور
  • راه اندازی اولین مرکز زلزله شناسی کشور
  • راه اندازی اولین رآکتور اتمی سازمان انرژی اتمی کشور
  • راه اندازی اولین دستگاه رادیولوژی در ایران
  • تعیین ساعت ایران
  • پایه گذاری اولین بیمارستان خصوصی در ایران, به نام بیمارستان `گوهرشاد`
  • شرکت در پایه گذاری فرهنگستان ایران و ایجاد انجمن زبان فارسی
  • تدوین اساسنامه طرح تأسیس دانشگاه تهران
  • پایه گذاری دانشکده فنی دانشگاه تهران
  • پایه گذاری دانشکده علوم دانشگاه تهران
  • پایه گذاری شورای عالی معارف
  • پایه گذاری مرکز عدسی سازی اپتیک کاربردی در دانشکده علوم دانشگاه تهران
  • پایه گذاری بخش آکوستیک در دانشگاه و اندازه گیری فواصل گام های موسیقی ایرانی به روش علمی
  • پایه گذاری و برنامه ریزی آموزش نوین ابتدایی و دبیرستانی
  • پایه گذاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران
  • پایه گذاری مرکز تحقیقات اتمی دانشگاه تهران
  • پایه گذاری اولین رصدخانه نوین در ایران
  • پایه گذاری مرکز مدرن تعقیب ماهواره ها در شیراز
  • پایه گذاری مرکز مخابرات اسدآباد همدان
  • پایه گذاری انجمن موسیقی ایران و مرکز پژوهشهای موسیقی
  • پایه گذاری کمیته پژوهشی فضای ایران
  • ایجاد اولین ایستگاه هواشناسی کشور (در ساختمان دانشسرای عالی در نگارستان دانشگاه تهران)
  • تدوین اساسنامه و تأسیس مؤسسه ملی استاندارد
  • تدوین آیین نامه کارخانجات نساجی کشور و رساله چگونگی حمایت دولت در رشد این صنعت
  • پایه گذاری واحد تحقیقاتی صنعتی سغدایی (پژوهش و صنعت در الکترونیک ، فیزیک ، فیزیک اپتیک ، هوش مصنوعی)
  • راه اندازی اولین آسیاب آبی تولید برق (ژنراتور) در کشور
  • ایجاد اولین کارگاههای تجربی در علوم کاربردی در ایران
  • ایجاد اولین آزمایشگاه علوم پایه در کشور

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 20 مهر 1385 [06:12 ]
  پیر پروو
 

در 3 مارس سال 1751 بدنیا آمد. پروو ثابت کرد سرما `سیال بی وزن` دیگری مخالف کالریک و ... نیست، بلکه واقعیتهای مربوط به حرارت را می توان به وسیله سیال واحدی بیان داشت. وی در سال 1791 چنین متذکر شد: هنگامی که دست را در برف قرار می دهیم، سرما از بدن به دست منتقل نمی شود، بلکه آنچه فی الواقع موجب احساس سرما میشود فقدان حرارت دست است نه گرفتن سرما، وی همچنین معتقد بود که همه اجسام، در هر دمایی که باشند، پرتو حرارتی دارند. در نظر وی حتی اجسامی هم که دمای آنها ثابت است پرتو حرارتی اجسام اطراف خود را می گیرند. و جالب اینکه نظریه او با نظریه نوین حرارتی و نظریه حرکتی ماکسول که 70 سال بعد بوجود آمد کاملا سازگاری داشت.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 11 آذر 1385 [06:46 ]
  یوجین پول ویگنر
 

یوجین پول ویگنر ، فیزیکدان مجارستانی- آمریکایی


او در نوامبر سال 19023 متولد شد. در سال 1963 نظریه جذب نوترون را عرضه داشتن و همین نظریه بود که به هنگام ساختن راکتور هسته ای برای جذب نوترون مورد استفاده قرار گرفت. ویگنر نشان داد که نیروهای هسته ای وابسته به بار الکتریکی نمی باشند، پس پروتون ونوترون از این لحاظدارای خواص مشابهی هستند. او با سیلارد در تهیه بمب هسته ای همکاری کرد و در سال 1960 جایزه اتم برای صلح به او اعطا شد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  یکشنبه 24 دی 1385 [09:41 ]
  ویلهام گئورگ بوته
 

ویلهام گئورگ بوته ، فیزیکدان آلمانی


او در 8 ژانویه سال 1891 متولد شد. در سال 1929 روشی برای مطالعه پرتو کیهانی ارائه داد. وی دو شمارگر گایگر را روی یکدیگر قرار داد و جریان را به راه انداخت. هر گاه دو شمارگر پدیده ای را دقیقا همزمان با یکدیگر ثبت می کردند، دستگاه نیز آن را ثبت می کرد، و این تنها در موردی بود که یک ذره پرتو کیهانی از بالا به طور قائم فرو افتد و از هر دو شماگر بگذرد. بدیهی است ذرات دیگری که از امتدادهای دیگر برسند، تنها از یکی از شمارگرها عبور خواهند کرد. بزودی معلوم شد که از این شمارگرهای همزمان می توان برای اندازه گیری بسیار دقیق زمانهای کوچک استفاده برد. مثلا زمانهای به اندازه میلیاردیم ثانیه و حتی کمتر را نیز اندازه گیری رد و همین ابداع موجب شد که جایزه نوبل سال 1954 در رشته فیزیک را به او بدهند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  جمعه 14 اردیبهشت 1386 [20:27 ]
  یوهان ویلهلم ریتر
 

او در 16 دسامبر 1776 به دنیا آمد. در سال 1800 دلتا نخستین باتری را ساخته بود و وینکلس دو سر سیم را در آب فرو برد و ملاحظه کرد، موقعی که جریان برقرار است حبابهای گاز از آب خارج میشود. ریتر همین آزمایش را انجام داد ولی مشاهده کرد، اگرجریان از محلول سولفات مس بگذرد، ذرات مس جدا می شود و از این خاصیت برای آبکاری استفاده کرد. ریتر در سال 1801 پیروزیهای علمی مهم دیگری هم بدست آورد. دانشمندان می دانستند که کلرور نقره در برابر نور تجزیه می شود و به رنگ سیاه می گراید. اما ریتر متوجه شد که کلرورنقره در آن طرف نور بنفش نیز سیاه می شود. پس نتیجه گرفت که در آن طرف نور مرئی پرتوهای غیر مرئی نیز وجود دارد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  یکشنبه 06 خرداد 1386 [11:48 ]
  ایگوراواسیلیویچ کورچاتوف
 

ایگوراواسیلیویچ کورچاتوف، فیزیکدان روسی:

او در 12 ژانویه سال 1903 متولد شد. روسیه از آثار مخرب سلاحهای هسته ای کاملا واقف بود، کورچاتوف را به مسکو فراخواند و او را مامور تحقیقی در چگونگی سلاحهای هسته ای نمود. با این حال که در آن زمان روسیه امکانات دولت امریکا را نداشت، ولی بمب اتمی را ساخت. کورچاتوف و گروه دانشمندان وابسه به وی، در ضمن به تهیه بمب هیدروژنی پرداختند و در سال 1952- یعنی در همان سالی که کشور امریکا بمب هیدروژنی را ساخت- در این امر موفق شد. همین گروه علمی در سال 1954 یک مرکز برق هسته ای ساخت تا مطالعاتی کاملی درباره استفاده صلح جویانه از نیروی شکافت اتم به عمل آورد. همه فعالیتهای او تا این موقع به صورت ناشناس انجام می گرفت و تنها در سال 1956 بود که نام وی فاش شد و به عنوان مغز متفکر تحقیقات هسته ای به ملت معرفی شد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  شنبه 12 خرداد 1386 [04:12 ]
  ادوین هاوارد آرمسترانگ، مهندس برق امریکایی
 

در 18 دسامبر 1890 به دنیا آمد. در طی جنگ جهانی اول در صدد بر آمد تا روشهایی برای آشکار کردن هواپیماهای دشمن ابداع کند. با کوشش بسیار موفق به ساخت دستگاهی شد و آن را `سوپرهترودین` نامید. سوپرهترودین نوعی گیرنذده است که در آن فرکانس های کوتاهتری به وجودمی آمد. البته جنگ تمام شد و این دستگاه کارآیی نداشت. اما باعث شد که همه بتوانند از رادیوی اختراعی مارکونی استفاده کنند. آرمسترانگ همچنین نقص موج AM یا تحمیل دامنه ای را که در دامنه موج حاصل تغییر می کرد، ولی فرکانس آن ثابت بود و هر طوفان یا تندری روی آن تاثیر می گذاشت را، برطرف کرد و آن همان موج FM یا مدولاسیون فرکانس یا به عبارت فارسی تر تحمیل بسامدی است که در آن فرکانس تغییر می کرد را برای رفع نقص موج یا پارازیت ارائه کرد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 16 خرداد 1386 [06:00 ]
  کارل مالن- یئوری سیگبان، فیزیکدان سوئدی
 

او در 3 دسامبر سال 1886 بدنیا آمد. از سال 1914 به پرتو ایکس توجه بیشتری کرد. روشهای بارکلا و موزلی در تحلیلی شیمیایی با پرتو ایکس نقایصی داشت، سیگبان روشی که بهر ارائه کرد که در آن طول موج پرتو ایکس حاتصل دقیقا قابل تعیین بود. بدین ترتیب وی به کشف دسته ای از این پرتو نایل آمد که قابلیت نفوذشان کمتر و طول موشان بلندتر از دسته پرتو ایکس بود که به وسیله موزلی مورد آزمایش قرار گرفته بود. این دسته های پرتو ایکس دلایلی قوی در تایید نظر بور و دیگران به شمار می رفت. آنها معتقد بودند که الکترونهای اتمهای مختلف در چند قشر آرایش یافته اند. سیگبان در سال 1941 کمی پس از پیوستن به دانشگاه موفق شد پرتو ایکس را به وسیله منشوری منکسر کند و دلیل دیگری در مشابهت این پرتو با نور ارائه نماید. تحقیقات مبسوط و دامنه داری که در پهنه طیف سنجی این پرتو به عمل آورد و موجب آن شد که جایزه نوبل فیزیک سال 1924 به وی اهدا شود.

  امتیاز: 0.00