منو
 کاربر Online
980 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline جواد حمزه 3 ستاره ها ارسال ها: 275   در :  چهارشنبه 25 آبان 1384 [07:30 ]
  آنفلوانزای مرغی
 

با سلام
جهان زیر پنجه آنفلوانزای طیور

آنفلوانزای طیور تا کنون بیش از۶۰ نفر را در آسیا کشته است. این بیماری اولین بار در سال 2003 از آسیای جنوب شرقی شروع شد و با مهاجرت پرندگان وحشی از آسیا، هم اکنون به روسیه و اروپا رسیده است. تا چندی قبل کشورهای مشکوک در اروپا فقط ترکیه و رومانی بودند. نخست وزیر ترکیه برای رفع این شک حاضر شد در مهمانی افطار هیات دولت یک تکه مرغ بخورد، ولی وزیر کشاورزی اش قبول نکرد چنین کند. البته حدود۱۰روز قبل، آزمایش ها، گسترش آنفلوانزای طیور به ترکیه را ثابت کردند. رومانی دومین کشور اروپایی ای بود که شنبه هفته قبل وجود این ویروس را در آن تایید کردند. ردپای این ویروس در رومانی در بدن یک قو در شرق دانوب و نزدیکی مرز اوکراین کشف شد. دوشنبه گذشته نیز یونان اولین کشور اتحادیه اروپا بود که وجود این ویروس را میان طیور روستایی در جزیره آگین، نزدیک مرز ترکیه، گزارش کرد.
آنفلوانزای طیور تازه به اروپا رسیده و هنوز هیچ انسانی را در این قاره مبتلا نکرده، ولی در آسیا هنوز آدم می کشد و چند روز پیش سیزدهمین قربانی تایلندی خود را گرفت. ویتنام احتمالا بیشترین تلفات را در اثر این بیماری خواهد داد. براساس گزارش وزارت بهداشت این کشور، احتمالا 10 درصد مردم ویتنام به ویروس آنفلوانزای طیور(H5N1) آلوده خواهند شد.
سوء پیشینه آنفلوانزا
اگر از پدربزرگ ها و مادربزرگ ها می شنیدیم که سال ها پیش فلانی آنفلوانزا گرفت و مرد، کلی تعجب می کردیم و فکر می کردیم که حتما آن زمان امکانات نبوده ومردم بیچاره به خاطر یک آنفلوانزای ساده می مرده اند. ولی ویروس آنفلوانزای آن روزها با تمام ویروس های قبل فرق داشت. آنفلوانزای اسپانیایی یکی از بزرگ ترین قاتلان جهان است و در سال 1918 کمی بعد از جنگ جهانی اول، این ویروس۴۰درصد مردم دنیا را مبتلا کرد و حدود۲۰ میلیون نفر را کشت. نام علمی این ویروس که از اسپانیا سر بلند کرده بود، H5N1 است.
سال ها بعد، یعنی در سال 1957 میلادی دوباره ویروس آنفلوانزا با کمی تغییر در ساختار ژنتیکی، این بار از شرق آسیا به جهان حمله کرد. آنفلوانزا این بار به اندازه سال 1918 قوی نبود ولی جان ده ها هزار نفر را در سطح جهان گرفت. بار سوم در سال 1968، ویروس آنفلوانزا باز هم آمد و این بار هنگ کنگ محل شروع آنفلوانزا بود. البته آنفلوانزای هنگ کنگی از دو آنفلوانزای قبلی ضعیف تر بود و فقط توانست جان 33800 نفر را بگیرد.
در سال 1976 آنفلوانزا باز هم آمد و جان عده ای را گرفت. سپس در سال 1977، این بار از شمال چین شروع شد و بسیاری از افراد زیر 23 سال جهان آنفلوانزا گرفتند. البته این آنفلوانزا به آنفلوانزای روسی معروف شد. حدود بیست سال پس از همه گیری آنفلوانزای روسی، کم کم مردم خاطره قتل عام آنفلوانزا را فراموش کرده بودند که بار دیگر ویروس قدیمی H5N1 زنده شد و به جان مردم افتاد. این آنفلوانزا که به آنفلوانزای آسیایی معروف است از هنگ کنگ شروع شد، صدها نفر را مبتلا کرد و 6 نفر را کشت.
اما آنفلوانزای ششم، آنفلوانزای طیور، در سال 2003 شروع شد.
از آنفلوانزای طیور چه می دانیم؟
تا چندی پیش همه فکر می کردیم با پیشرفت علم دیگر کسی از آنفلوانزا نمی میرد. ولی ویروس آنفلوانزا هم، پا به پای علم انسان ها پیشرفت کرده و حتی از علم ما پیش افتاده است.
بر اساس نتایج تحقیقات اخیر دانشمندان ویروس آنفلوانزای طیور همان ویروس آنفلوانزای اسپانیایی یعنی H5N1 است که قرار بود فقط پرندگان را مبتلا کند، ولی از زمستان 2003 ترکیب ژنتیکی اش تغییر کرده و به انسان ها نیز حمله می کند.
این ویروس از طریق استنشاق ترشحات تنفسی آلوده، تماس مستقیم با پرندگان زنده آلوده و حتی تماس غیرمستقیم با اشیای آلوده به انسان منتقل می شود. اما خوردن یا حتی آماده کردن فرآورده های گوشتی پرندگان برای انسان خطری ندارد. این ویروس از انسان مبتلا به فرد سالم منتقل نمی شود و تنها یک مورد مشکوک در سطح جهان هست که برخی از محققان گمان کرده اند ویروس از یک فرزند مبتلا به مادرش منتقل شده است. بنابراین، براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، تماس عادی با بیمار مبتلا به آنفلوانزای طیور، ویروس را منتقل نمی کند. ولی انتقال این بیماری از انسان به انسان فقط در گروه هایی که در زیر یک سقف زندگی می کنند مطرح است. به این ترتیب آنفلوانزای طیور فقط کارگران مرغ داری ها و سلاخی ها و همه کسانی که مرغ را می کشند و پر می کنند و پاک می کنند و پرنده بازها مثل کفتربازها و حتی بچه هایی که جوجه بازی می کنند، پرنده فروش ها و پرستاران و پزشکان بیماران مبتلا به آنفلوانزای طیور و سایر کسانی را که با بیمار مبتلا تماس نزدیک، مستقیم و طولانی دارند، گرفتار می کند. با تمام این تفاسیر آنفلوانزای طیور تاکنون فقط حدود 120 نفر را در جهان مبتلا کرده است.
آنفلوانزای طیور 2 تا 5 روز پس از ورود ویروس به بدن انسان شروع می شود. شروع بیماری مثل آنفلوانزای معمولی است. یعنی بیمار تب دارد و سرفه می کند و بدنش درد می کند. معمولا سرفه بیمار خلط دار است. علایمی مثل اسهال، تهوع، درد شکم، درد سینه و خون ریزی بینی و لثه هم از علایم بیماری هستند. ولی نشانه پیشرفت و خطرناک شدن بیماری، تنگی نفس بیمار است که در اثر درگیری بافت ریه با ویروس ایجاد می شود. این درگیری ریوی آن قدر پیشرفت می کند که معمولا۱۰ روز بعد از شروع علایم اولیه، بیمار دچار نشانگان زجر تنفسی حاد می شود. در اثر این نشانگان آب در ریه ها جمع می شود. اغلب بیماران در اثر نارسایی تنفسی فوت می کنند.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  پنج شنبه 26 آبان 1384 [07:24 ]
  > آنفلوانزای مرغی
 

با سلام

دوستان مقاله‌ای درا ین زمینه در دست تهیه است به زودی در شبکه خواهیم آورد.

موفق باشیم.

  امتیاز: 0.00