منو
 کاربر Online
1080 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  چهارشنبه 25 آبان 1384 [15:33 ]
  معرفی دانشمندان
 

الکساندر فلمینگ

الکساندر فلمینگ در ششم اوت سال 1880 در اسکاتلند به دنیا آمد. الکساندر از سن 5 تا 12 سالگی در دبستان مورلاند و مدرسه دوروال تحصیل کرد. در دوازه سالگی به کالج کیلمارنوی که دارای استاندارد بالایی بود وارد شد. الکساندر در این مدت با زیباییهای طبیعت آشنا شد و عشق و علاقه وافری به آن پیدا کرد. در سال 1901 فلمینگ پس از گذراندن امتحان ورودی به دانشکده پزشکی بیمارستان سنت مری لندن وارد شد و با استفاده از یک بورس تحصیلی به تحصیل پزشکی پرداخت. در حقیقت این دانشکده ای بود که فلمینگ تا آخر عمر در آنجا کار می‌کرد.

در سال 1906 دکترای خود را گرفت. او محصلی بسیار کوشا بود و در تمام رشته‌های تحصیلی علاقه وافری نشان می‌داد و به همین جهت در طی تحصیل دانشگاهی جوایز زیادی نصیب او شد. فلمینگ پس از دریافت دکترا در بیمارستان سنت مری به شاگردان سر آلمورت ادوارد رایت ملحق شد با وجود اختلاف سلیقه‌ای که با استادش داشت مدت 40 سال باهم کار کردند. فلمینگ به کار میکروب شناسی علاقه فراوانی داشت. فلمینگ کار تحقیقی خود را روی باکتری استافیلوکوک آغاز کرد و محیطهای کشت مختلف را برای رشد این میکروب مورد آزمایش قرار داد.

در طی جنگ بین‌المللی اول فلمینگ با درجه ستوانی به قسمت پزشکی ارتش انگلیس پیوست و در آزمایشگاه تحقیقاتی مجروحین جنگی شروع بکار کرد. با یک روش ساده ولی هوشمندانه‌ای ناتوانی آنتی سپتیکهای شیمیایی را در ضد عفونی کردن زخمهای عمیق نشان داد. پس از پایان جنگ فلمینگ در سال 1919 مکانیسم مواد ضد باکتری را در بیمارستان سنت مری مورد مطالعه قرار داد. در یکی از روزهای سال 1928 یکی از خوش شانسیهایی که تاریخ پزشکی جهان را دچار دگرگونی کرد به او روی آورد.

تصویر


الکساندر فلمینگ تعداد زیادی از کشتهای استافیلوکوک را در محیطهای کشت مختلف کشت داد و برای چند روز به مرخصی رفت. در بازگشت از مرخصی در یکی از ظرفهای محیط کشت پدیده جالبی را مشاهده کرد. او دید که اسپور قارچها که معمولا در هوا پراکنده هستند بر روی محیط کشت نفوذ کرده و مانع رشد استافیلوکوکها شده است. او مشاهده کرد که کپکهای قارچی که از رشد استافیلوکها جلوگیری کرده‌اند دارای ترکیباتی هستند که از رشد میکروبهای دیگر نیز جلوگیری می‌کنند.

پس از آنکه دانست که این کپک از قارچی به نام پنی سیلیوم پدید آمده است این ماده را پنی‌سیلین نامید. بنیاد نوبل در سال 1945 الکساندر فلمینگ و دو تن از همکاران او را مناسبت کشف پنی سیلین به دریافت جایزه نوبل مفتخر کرد. الکساندر فلمینگ در 11 مارس 1955 به علت سکته قلبی درگذشت.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  چهارشنبه 18 آبان 1384 [00:20 ]
  با دانشمندان معاصر ایرانی
 

پروفسور محسن شاهین پور ، استاد جراحی اعصاب دانشگاه نیومکزیکو پس از گذشت زمانی حدود 17 سال دوری از وطن 10 سال پیش به ایران برگشته و با وجود اقامت فعلی خود در آمریکا طی این دهه مراودات خود را با دانشگاههای شیراز و صنعتی شریف حفظ کرده است.

این محقق بزرگ طی سالها فعالیت خود در عرصه‌های علمی و تحققاتی در حوزه‌های مهندسی رباتیک و جراحی اعصاب موفق به ثبت 42 اختراع شده است که یکی از مهمترین آنها ساخت عضله مصنوعی است. جالب آنکه عضلات مصنوعی در بسیاری از اعضای بدن کاربرد دارند و دارای اثرات درمانی شگرفی نیز هستند که یکی از این اثرات درمانی در کنترل آب سیاه چشم است.

جای تردیدی نیست که ایرانیان از باهوش‌ترین و پر استعدادترین افراد دنیا هستند کما اینکه تمام مراکز علمی و تحقیقات بزرگ دنیا هم با اذعان این واقعیت محققان و مبتکران ایرانی را در افتخار در بین نیروهای اصلی خود جای داده‌اند.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 06 آذر 1384 [20:53 ]
  کارل لینه
 

کارل لینه

کارل لینه ، دانشمند مشهور سوئدی ، بزرگترین گیاه شناس قرن 18 و پدر علم تاکسونومی است. امروزه تجلیل از او بیشتر به خاطر ارائه سیستم منسجم و مرجعی است که برای نامگذاری گیاهان ابداع کرده است. لینه در سال 1707 میلادی به دنیا آمد. و در سال 1727 به منظور تحصیل طب وارد دانشگاه لوند شد. در سال 1735 به هلند رفت و به سرعت موفق به دریافت درجه طب از دانشگاه هاردروبیک شد.

3 سال زندگی در هلند و مسافرتهای متعدد به نقاط مختلف اروپا تاثیر زیادی بر زندگی لینه گذارد. او در سال 1738 به سوئد بازگشت و چندین کتاب در زمینه تاریخ طبیعی منتشرکرد. بعد از مراجعت به سوئد در سال 1741 به عنوان استاد طب و گیاه شناسی دانشگاه اپسالو شروع بکار کرد و این پست را تا سال 1778 که سال درگذشت اوست حفظ کرد.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  دوشنبه 10 بهمن 1384 [20:00 ]
  معرفی دانشمندان: چارلز بسی
 

چارلز بسی (1915 - 1845)

بسی استاد دانشگاه نبراسکا ، بخشی از تحصیلات تکمیلی خود را زیر نظر آساگری گیاه شناس برجسته هاروارد گذراند. او نخستین آمریکایی بود که کاری بزرگ در زمینه نظریه رده بندی گیاهی انجام داد. او که شدیدا از نظریه تکاملی داروین متاثر بود به سال 1894 سیستمی فیلوژنتیک ارائه کرد که اساس آن متکی بر تکامل موجودات زنده بود.

او گیاهان گلدار را به صورت تک نیایی یا به عبارت دیگر مشتق از یک خط تکاملی که نشان دهنده تسلسل خطوط نیایی است در نظر گرفت. سیستم بسی بر مجموعه‌ای از خصوصیات ابتدایی متکی است که در گیاهان قدیمی در برابر خصوصیات پیشرفته گیاهان جدید یافت می‌شود. این سیستم اساسا سیستم اصلاح شده بنتام و هوکر و با تاکید بر ابتدایی بودن آلالگان و اشتقاق سایر دو لپه‌ها و تک لپه‌ها از این گروه است.



  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 23 بهمن 1384 [20:03 ]
  چه کسی واکسیناسیون را آغاز کرد؟
 

ادوارد جنر

در یکی از روزهای سال 1768 لبنیات فروش جوانی به یکی از پزشکان جراح شهر گلوسستر شایر انگلستان درسی آموخت. در اتاق انتظار این پزشک سخن بر سر آبله ، مصیبت وحشتناک آن زمان بود و لبنیات فروش جوان متذکر شد با اینکه او قبلا به آبله گاوی مبتلا شده بود اما به آبله مبتلا نمی‌شود.

اهمیت این تذکر از یاد دانشجوی جوانی که پزشکی می‌خواند و در آنجا حاضر بود نرفت. نام این دانشجوی پزشکی ادوارد جنر بود. این مطلب طی تحصیلات تکمیلی او در لندن ذهنش را مشغول کرد. او 22 سال از زندگی خود را به تحقیق و بررسی اختصاص داد و کشف کرد که لبنیات فروش جوان درست می‌گفت.

جنر در سال 1796 نخستین آزمایش خود را بکار بست: او مقدار کمی از عامل آبله گاوی را به مردم تزریق کرد و آنها را از خطر دچار شدن به آبله رهانید. مایه‌کوبی یا واکسیناسیون در آغاز مخالفان زیادی داشت. اما به تدریج ارزش آن به قدری مورد قبول واقع شد که امروزه واکسیناسیون برای هر جامعه‌ای ضروری است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 24 بهمن 1384 [05:17 ]
  اوتوفريتس مايرهوف ، زيست شناسي آلماني
 

سلام

اوتوفريتس مايرهوف ، زيست شناس آلماني


او در 12 آوريل سال 1884 متولد شد. قبل از وي دانشمندان مي دانستند كه عضلات داراي گليكوژن است. در دهه قبل ثابت كرد كه عضله هنگام كار ، توليد اسيد لاكتيك مي كند. مايرهوف با آزمايشهاي دقيق ، دريافت كه ميان گليكوژن مصرف شده و اسيد لاكتيك توليد شده يك رابطه كمي وجود دارد، ضمنا حين كار عضله ، اكسيژني مصرف نشده است. بنابراين ، آنچه انجام گرفته يك نوع تجزيه بدون هواي گليكوژن بوده است.

مايرهوف همچنين ثابت كرد، هنگامي كه عضله در حال استراحت باشد، مقداري از اسيد لاكتيك اكسايش حاصل مي كند و آنچه را دانشمندان (ساختمان بدن) از آن به \"وام اكسيژن\" تعبير مي كنند ادا مي نمايد. انرژي كه بدين نحو بوجود مي آيد تبديل قسمت اعظم اسيد لاكتيك را به گليكوژن مقدور مي سازد. كارهاي مايرهوف زمينه مفيدي براي كارهايي بود كه بعدا توسط كوري ها در راه تبديل گليكوژن به اسيد لاكتيك انجام گرفت.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 26 بهمن 1384 [15:08 ]
  > معرفی دانشمندان
 

خیلی ممنون
بابا اخرشی
من قریب به بیست سال روی این موضمع فکر کردم

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  جمعه 19 اسفند 1384 [19:27 ]
  ویلیام لودریک یوهانس
 

ویلیام لودریک یوهانس

ژنتیک دان و فیزیولژیست گیاهی دانمارکی در سال 1857 به دنیا آمد. در سال 1905 اصطلاحات فنوتیپ ، ژنوتیپ و ژن را پیشنهاد کرد و به تفاوت بین ژنها و صفات تاکید داشت. با اینکه زمینه مطالعات او فیزیولوژی گیاهی بود ولی ژنتیک را به عنوان یک علم معرفی کرد. رساله ژنتیکی او در سال 1896 به نام on Heredity and variation به چاپ رسیده و در سال 1898 تحقیقات خود را که از آن به بعد به صورت کلاسیک انجام گرفت در جو و لوبیا شروع کرد. او در سال 1927 دار فانی را وداع گفت.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  شنبه 09 اردیبهشت 1385 [02:59 ]
  سلمن ایبرهم واکسمن ، میکروب شناس
 

سلمن ایبرهم واکسمن ، میکروب شناس

او در دوم ژوئیه سال 1888 بدنیا آمد و در سال 1915 دانشگاه را به پایان رسانید. در سال 1916 به تبعیت دولت آمریکا درآمد. واکسمن به موجودات ذره بینی موجود در خاک علاقه مند بود و به پنی سیلین که فلمینگ آن را کشف کرده بود، با دقت بیشتری نگریست. در سال 1943 نوعی آنتی بیوتیک را کشف کرد و آن را استرتومایسین نامید. در 22 می سال 1945 این ترکیب را در انسان نیز آزمود و نتایج موفقیت آمیزی بدست آورد. واکسمن به مناسبت کشف خود به اخذ جایزه نوبل سال 1952 در رشته طب و فیزیولوژی نایل آمد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  شنبه 16 اردیبهشت 1385 [12:37 ]
  ویلیام همیلتون
 

ویلیام همیلتون

صبح اول وقت پیش از همه وارد سالن شده و شب آخرین نفری است که گویی به ناچار و در واقع از کتابخانه بیرون انداخته می شود. علت این رفتار غیرعادی برخلاف آنچه بسیاری فکر می کردند، این بود که دانشجوی مذکور جایی برای اقامت نداشت و شبها در ایستگاه راه آهن می خوابید. ویلیام همیلتون (W.Hamilton) در سال %u06F1%u06F9%u06F3%u06F6 به دنیا آمد و در سال %u06F2%u06F0%u06F0%u06F0 در اثر ابتلا به مالاریا درگذشت.

به اعتقاد ریچارد داوکینز، همیلتون شایسته ترین نامزد عنوان برجسته ترین داروینی از زمان داروین تاکنون است. داوکینز می گوید بزرگترین آرزوی دست نیافتنی تکامل دانان ملاقات با داروین است که امکان پذیر نیست اما بخشی از این آرزو با دیدن همیلتون برآورده شده است. همیلتون یکی از بزرگترین اندیشمندان تکاملی معاصر است که امکان درک رفتار اجتماعی در تمام جانداران را برای زیست شناسان فراهم کرد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 31 خرداد 1385 [05:25 ]
  ویلهام لودویگ ، دانشمند فیزیولوژی آلمانی
 

در 29 دسامبر سال 1816 به دنیا آمد. مهمترین تحقیقات او در خصوص دستگاه گردش خون است، طی دو قرنی که از کشف گزدش خون به وسیله هاروی می گذشت، زیست شناسان از ساز و کار حرکت خون در عروق ، سر در نیاوردند. به همین مناسبت هم معتقد بودند که یک نیروی حیاتی است که باعث حرکت خون می شود. او در سال 1874 دستگاهی برای تعیین فشار خون در شرایین ساخت که بزودی در همه جا معمول شد. پس از آنکه اندازه گیری فشار خون به طور دقیق ممکن گردید، معلوم شد که گردش فرایندی است که صرفا در قالب الفاظ و عبارات نیروی مکانیکی قابل توجیه است. لودویگ با قرار داد خون در خلا موفق شد گازهای موجود در آن را جدا سازد و بدین نحو ماهیت عناصر گازی سازنده نسوج را کشف کند. ضمنا او بود که در سال 1856 برای اولین بار عضوی از بدن حیوانات را جدا کرد و با تزریق خون در آنها ، عضو را برای مدتی زنده نگه داشت.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سین سینایی 3 ستاره ها ارسال ها: 157   در :  پنج شنبه 30 شهریور 1385 [09:22 ]
  عالیه
 

به نظر من اگه این مباحث رو ادامه بدی تبدیل میشه به یه آرشیو اطلاعات
بهتره که این اطلاعات رو وارد دانشنامه هم بکنی

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 03 مهر 1385 [06:14 ]
  آرچیبالد ویوین هیل
 

هیل، در سال ‪ ۱۹۲۲‬به دلیل تحقیقاتش در مورد عملکرد عضلات و تولید گرما در جریان فعالیت‌های عضلانی، برنده جایزه نوبل پزشکی و فیزیولوژی شد. او، نشان داد که در جریان فعالیت عضلانی، کربوهیدرات، برای تولید نیرو شکسته شده و `اسید لاکتیک`، تولید می‌شود.

انباشته شدن مواد زاید در هنگام فعالیتهای بدنی، باعث ایجاد احساس خستگی می‌شود. هنگامی که فرد شنا می‌کند، می‌دود، بازی می‌کند و یا یک تمرین ورزشی انجام می‌دهد، عضلات وی، گلوکز را از خون اخذ کرده و از آن به عنوان انرژی استفاده می‌کنند. این انرژی سبب می‌شود که عضله‌های وی حرکت کنند.

مواد زایدی که در هنگام یک تمرین ورزشی در عضلات فرد ایجاد می‌شود، شامل اسید لاکتیک است. هر قدر عضلات، گلوکز بیشتری مصرف کنند، اسید لاکتیک بیشتری در آن تولید می‌شود. این اسید مانند یک سم است که در عضله انباشته می‌شود. پس از مدتی میزان اسید لاکتیک، در عضلات به حدی می‌رسد که فرد احساس درد می‌کند زیرا خسته شده و باید استراحت کند.

انسان، وقتی که در حال خواب و استراحت است، خون، اسید لاکتیک و سموم دیگر را از عضله‌ها و مغز انسان، پاک می‌کند. به همین دلیل بعد از استراحت، مغز و بدن آماده کار و ورزش می‌شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فرشباف 3 ستاره ها ارسال ها: 213   در :  دوشنبه 30 بهمن 1385 [04:11 ]
  فرانچسکو ردی
 

ردی، نخستین کسی بود که نشان داد `لاروها` و بچه قورباغه‌ها خود به خود به وجود نمی‌آیند. قرن ششم تا قرن چهارم قبل از میلاد،ارسطو فکر می‌کرد که امکان دارد گونه‌های مختلفی از جانداران به توالی یکدیگر به وجود آمده و ظهورشان به صورت تصادفی و بدون ارتباط با یکدیگر صورت نگرفته باشد. در آن زمان تاریخی بودن ماهیت توالی و پیوستگی جانداران البته ناشناخته بود.

ردی با استفاده از آزمایشاتی نشان داد که جانداران نمی‌توانند از مواد بی‌جان به وجود بیایند و نظریه خلق‌الساعه بودن را رد کرد.

نظریه خلق الساعه بودن به کمک آزمایشات پاستور کاملا بی‌اعتبار شد.

در میان فلاسفه مسلمان در عصر طلایی تمدن اسلامی `ابن سینا` نظریه خلق الساعه را به گونه‌یی رد می‌کند و هم اوست که می‌گوید گاهی باورها راجع به مسائل ماورایی غیرعقلانی است که در این موارد او با استناد به کتاب و سنت در پی توجیه آنها برمی‌آید.

نظریه خلق الساعه اگر چه از لحاظ عقلی نظریه‌ای باطل است اما در نزد فلاسفه اسلامی توجیه فلسفی دارد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  جمعه 18 خرداد 1386 [18:14 ]
  هانس کربس
 

هانس کربس

هانس کربس دربیست و پنج آگوست سال 1900 در شهرHildesheim کشور آلمان به دنیا آمد. او پسر جرج کربس پزشک متخصص گوش و حلق و بینی و خانم آما نی داویدسون بود.

کربس پس از اتمام تحصیلات متوسطه در شهر خود ، در رشته پزشکی ادامه تحصیل داد وسرانجام درسال 1925 از دانشگاه هامبورگ مدرک پزشکی گرفت. او سپس به مدت یک سال در دانشگاه برلین به تحصیل در رشته شیمی پرداخت. در سال 1926 به عنوان دستیار پروفسور اوتو واربورگ Otto Warburg در موسسه زیست شناسی کایزر ویلهلم مشغول به کار شد و تا سال 1930 به کار خود در آن موسسه ادامه داد. در آن سال او به کار بیمارستانی باز گشت و در بیمارستان شهرداری در Altona به کار پرداخت.

  امتیاز: 0.00