منو
 کاربر Online
1045 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  چهارشنبه 02 آذر 1384 [06:22 ]
  شیمیدان ایرانی ، دانشمند سال جهان اسلام شد.
 

کمیته توسعه علوم و فنون سازمان کنفرانس اسلامی ، "دکتر حبیب فیروز آبادی" ، استاد شیمی دانشگاه شیراز را به عنوان دانشمند سال 2005 جهان اسلام انتخاب کرد.

دکتر فیروز آبادی ، عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و آکادمی علوم جهان سوم ، یکی از 10 دانشمند بین‌المللی ایران براساس ضوابط موسسه اطلاعات علمی (ISI) است که در شمار یک درصد اول دانشمندان جهان قرار دارد.

وی در سال1322 در تهران به دنیا آمده و تحصیلات لیسانس و فوق لیسانس خود را در دانشگاه شیراز و تحصیلات دکتری را در سال1353 در دانشگاه «پنسیلوانیا» به پایان برده است.

این استاد ممتاز دانشگاه شیراز که از سال 1368 رییس انجمن شیمی و مهندسی شیمی ایران بوده است، علاوه بر فعالیت در دانشگاه شیراز از سال 1354، مدت‌ها در دانشگاه کرمان نیز به عنوان عضو هیات علمی، رییس دانشکده علوم و معاون دانشگاه فعالیت داشته است.

کسب جایزه خوارزمی در اولین دوره و کسب عنوان شیمیدان ممتاز انجمن شیمی ایران و پژوهشگر ممتاز دانشگاه شیراز از جمله افتخارات علمی این استاد برجسته شیمی کشور است.

دکتر فیروز آبادی پس از کسب این عنوان معتبر علمی بین‌المللی از سوی کمیته توسعه علوم و فنون سازمان کنفرانس اسلامی که ریاست آن را پروفسور عطاءالرحمان دانشمند شهیر پاکستانی برعهده دارد در گفت‌و‌گو با خبرنگار «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس اظهار داشت: من به شاگردانم یاد می‌دهم که چگونه فکر کنند؛ در حالی که فکر کردن از هر کاری سخت تر است و از آن سخت تر تبدیل فکر به کار است .

این استاد برجسته دانشگاه شیراز معتقد است: جوانان ما باید یاد بگیرند که چگونه فکر کنند، چگونه فکرشان را به کار تبدیل کنند و چگونه کارشان را در بازارهای جهانی بفروشند.

وی بخش شیمی دانشگاه شیراز را یکی از اصلی‌ترین کانون‌های تولید علم در ایران عنوان کرد و اظهار داشت: تغییر مدیریت‌ها در سطح وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید به هموار کردن راه‌ها منجر شود نه اینکه راهها را سخت تر کنند.

دکتر فیروز آبادی گفت: اگر بپذیریم که دانشمندان ایرانی ، افراد موفقی هستند، پس مدیران کشور نیز باید حامی آنها باشند. عملکرد دانشمندان را ارزیابی می‌کنند، درحالی که کسی مدیران ما را ارزیابی نمی‌کند.

دانشمند سال جهان اسلام گفت: ما در دانشگاه‌های ایران نشان دادیم که تولیداتمان بیش از هر تولید ایرانی درخارج از کشور مشتری دارد و استقبال از مغزهای ایرانی در کشورهای توسعه یافته بیانگر رقابت پذیری تولیدات دانشگاهی است.

استاد دانشگاه شیراز با تاکید بر این که موفقیت‌های وی ، بیش از هر چیز مرهون کار تیمی در دانشکده علوم دانشگاه شیراز است، رمز موفقیت در حرکت‌های علمی کشور را کار تیمی دانست و اظهار داشت: همکاری بی چون و چرا و به دور از حب و بغض همه همکارانم از نگهبان ورودی تا اساتید بخش شیمی سبب شده است که سالانه بین 70 تا 100 مقاله در مجلات علمی بزرگ و معتبر شیمی دنیا منتشر کنیم و حتی مرزهای تسخیر ناپذیر مجلات علمی بزرگ دنیا را بشکنیم اما این چیزی نیست که یک شبه رخ دهد و سالها برای رسیدن به آن خون دل خورده‌ایم.

رییس انجمن شیمی ایران از سطح پایین اعتبارات تحقیقاتی کشور و برخی کم‌توجهی‌ها نسبت به پژوهشگران فعال در دانشگاه‌های شهرستان‌ها انتقاد کرد و به ایسنا گفت: بسیاری از فن‌آوری موجود در بخش شیمی شیراز از رده خارج شده اند درحالی که برای دستیابی به قله های پیشرفت داشتن فن‌آوری ضروری است.

وی افزود: در هر بخش شیمی دانشکده‌های تهران چند دستگاه گران قیمت خوابیده است که هر یک از آنها برای تامین نیاز محققان این شهر کافی است و می توان با بقیه نیاز شهرستان‌ها را تامین کرد.

منبع:Isna

  امتیاز: 0.00