منو
 کاربر Online
788 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  سه شنبه 27 دی 1384 [12:57 ]
  واکسن سیگار
 

سیستم ایمنی علیه نیکوتین

چندی پیش دانشمندان دانشگاه مینسوتای آمریکا، برای دومین بار نتایج تحقیقات خود را در مورد موثر و بی‌خطر بودن واکسن سیگار موسوم به در مجله داروسازی و درمان‌های بالینی منتشر کردند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد این واکسن آن‌قدر موثر هست که بتوان به آن امیدوار بود. بر اساس نتایج تحقیقات دانشمندان دانشگاه مینسوتا، نیک‌‌واکسن باعث می‌شود حداقل 83 درصد سیگاری‌ها به مدت 03 روز سیگار را کنار بگذارند.

این دانشمندان با 83هفته مطالعه بر روی 86 فرد سیگاری‌ و بررسی تاثیرات نیک‌واکسن بر آنها دریافتند، هرچه میزان دوز این واکسن بالاتر باشد، تاثیر بهتری در ترک سیگار دارد. همچنین این واکسن در روزهای اول بعد از تزریق می‌تواند باعث عوارضی مثل درد و التهاب محل تزریق،‌سردرد،‌بی‌حالی‌ و درد عضلانی شود. ولی بیشتر این عوارض در عرض چند روز،‌از بین می‌روند. به گفته محققان این پژوهش،‌این واکسن هم مثل سایر واکسن‌های ضدسیگار،‌باعث تحریک سیستم ایمنی فرد بر علیه مولکول نیکوتین می‌شود. در اثر این تحریک سیستم ایمنی فرد سیگاری بر علیه نیکوتین، آنتی‌بادی تولید می‌کند. آنتی‌بادی‌ها هم با چسبیدن به نیکوتین، مجموعه‌ای ایجاد می‌کنند که آنقدر بزرگ است که نمی‌تواند از پرده‌های دور مغز، عبور کند و به سلول‌های مغزی برسد. در نتیجه نیکوتین به مغز فرد سیگاری نمی‌رسد و فرد نمی‌تواند اثرات مطلوب نیکوتین را احساس کند.

دکتر هاتسوکامی، استاد دانشگاه مینسوتا و سرپرست این تحقیق، در این‌باره می‌گوید: این یک روش جدید است که برخلاف سایر روش‌های قبلی که قسمتی از مغز را مورد هدف قرار می‌دادند، خود مولکول نیکوتین را هدف می‌گیرد. نتایج این تحقیق نشان داد که علی‌رغم موثرتر بودن این واکسن نسبت به دارونما،‌ولی عوارض ترک سیگار در ترک با نیک‌واکسن مشابه سایر روش‌هاست. با وجود امیدهایی که به این واکسن بسته شده،‌ولی هنوز دانشمندان طول اثر آن‌را نمی‌دانند.

رقابت سازنده

در حالی که نیک‌واکسن در فکر جمع‌آوری مدارکی دال بر موثر و بی‌خطر بودن است تا بتواند نظر مقامات سازمان غذا و داروی آمریکا را جلب کند و تائیدیه این سازمان را بگیرد،‌2 واکسن ضد سیگار دیگر هم علیه سیگار قیام کرده‌اند و در حال رقابت با نیک‌واکسن هستند. توماس گلین، سرپرست علوم سرطان انجمن سرطان آمریکا،‌با بیان این مطلب که نیک‌واکسن حدود 2 سال دیگر کار دارد تا بتواند تایید سازمان غذا و دارو را بگیرد،‌ می‌گوید: تولید‌کنندگان،‌محققان و طرفداران این واکسن،‌در حال نزدیک شدن به مرحله سوم تحقیقات خود هستند که آخرین مرحله قبل از ارائه آن به سازمان غذا و دارو است.

2 واکسن دیگری که علیه سیگار عمل می‌کنند، ‌در این رقابت از نیک‌واکسن خیلی عقب‌تر هستند و به گفته توماس‌گلین، شاید 4 تا 6 سال دیگر وارد بازار شوند. البته این سه واکسن تنها عوامل مبارزه با سیگار نبوده و 2 داروی ضد سیگار دیگر هم با نام‌های وارنیکلاین و ریمونابانت هم با اینکه واکسن نیستند ولی در ترک سیگار بسیار موثرند. 21 هفته استفاده از این داروها،‌در 05 درصد موارد،‌باعث ترک سیگار می‌شود. تولیدکنندگان این دو دارو، امیدوارند در طول سال آینده،‌تائیدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را بگیرند.
  • منبع: سایت سلامت


  امتیاز: 0.00