منو
 صفحه های تصادفی
مورفولوژی برگ
مارمالاد
طعام بهشتی
استورولیت
برهمکنش قوی هسته‌ای
بت شکنی امام علی علیه السلام در روز فتح مکه
کروسیدولیت
نام اهل بیت پیامبر بر سر در بهشت
درس هندسه 2
ستاره شناسی ستاره‌ای
 کاربر Online
1046 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 08 بهمن 1384 [14:03 ]
  درخواست مطلب
 

تقسیم بندی گیاهان از نظر کارل لینه

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 09 بهمن 1384 [14:27 ]
  > درخواست مطلب
 

با سلام

امروزه بزرگترین خدمت لینه را در ارائه سیستمی دقیق منسجم و تغییر ناپذیر به عنوان مرجع در نامگذاری دونامی گیاهان می‌دانند. منظور از سیستم مرجع این است که نام هر گونه بلافاصله نشان دهنده جنسی است که گونه مزبور در آن قرار گرفته است. در کتاب Species plantarum هر گیاه با یک نام جنس ، یک عبارت توصیفی چند نامی برای بیان گونه‌های مشابه در کلیدهای چنگالی و نامی که در واقع همان صفت گونه‌ای است و در حاشیه کتاب به چاپ رسیده است، مشخص می‌شود.

در این کتاب اطلاعاتی راجع به تصاویر و نمونه‌های موجود در هرباریوم و محل جمع آوری آنها نیز داده شده است. کارآیی و سهولت استفاده از صفت گونه‌ای به همراه با نام جنس آشکار است و از اینرو سیستم دو نامی وسیعا مورد پذیرش قرار گرفت.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  دوشنبه 10 بهمن 1384 [14:19 ]
  > درخواست مطلب
 

انواع رده بندی

4 نوع رده بندی وجود دارد. رده بندی مصنوعی ، رده بندی طبیعی ، رده بندی تکاملی و رده بندی عددی. اولین رده بندی مصنوعی بوسیله لینه انجام گرفت. این نوع رده بندی بر اساس تغییرات یک یا دو صفت تنظیم می‌گردد. مانند رده بندی گیاهان بر اساس تعداد پرچمها و یا تعداد خامه‌های گل یا فصل گلدهی و یا قد کوتاه. لینه گیاهان را بر اساس تعداد پرچمهای آنها به 24 گروه تقسیم کرد و برای هر گروه یک نام علمی پیشنهاد کرد.

بطور مثال Monandria برای یک پرچمیها ، Diandria برای دو پرچمیها و .... سپس هر گروه را بر اساس تعداد خامه‌های گل به گروههای کوچکتر تقسیم کرد. استفاده از این روش و استقبالی که در آن موقع از آن به عمل آمد به خاطر سهولت کار بود. با توجه به افزایش تعداد گیاهان این روش کاربرد وسیع خود را از دست داد. و امروزه فقط در تدوین کلیدهای گیاهشناسی و برای تفکیک تعداد محدودی از گیاهان یک منطقه بکار می‌رود. اشکالی که بر این رده بندی وارد است این است که گاهی گیاهانی که در یک گروه قرار می‌گیرند فاقد شباهتهای ظاهری هستند.


  امتیاز: 0.00