منو
 صفحه های تصادفی
جوز برزیل
روش آبیاری قطره ای
حقوق تجارت
وراثت وابسته به جنس و اتوزومی
اصل ناوردایی
بی توجهی امام علی علیه السلام به دنیا در دوران حکومت
ذره بین
تحریکات دیلیمان
جبهه موج
گل آراء- گلهای تازه بدون ریشه
 کاربر Online
1237 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline اسماعیل حامدی 3 ستاره ها ارسال ها: 107   در :  پنج شنبه 13 بهمن 1384 [09:10 ]
  کانسار مس سونگون
 

طرح مس سونگون در استان آذربایجان شرقی، در بخش ورزقان، در 130 کیلومتری شمال تبریز و 28 کیلومتری شهرستان ورزقان در یک ناحیه کوهستانی واقع است. نزدیکترین راه دسترسی به منطقه جاده تبریز- ورزقان- اهر می باشد. این طرح در یک منطقه کوهستانی با متوسط ارتفاع 2000 متر بالای سطح دریا واقع شده و در شمال باختری ایران بر روی کمربند ماگمایی البرز- آذربایجان قرار دارد. روستا و توده نفوذی سونگون، بر روی رشته کوه های قره داغ و ارسباران قرار گرفته اند. این رشته کوه ها با 80 کیلومتر عرض بخشی از کمربند آندزیتی آلپ- هیمالیا می باشند. رشته کوه های مزبور از سمت شرقی از انتهای کوههای تالش، جنوب شهرستان گرمی شروع شده و با روند غربی - شرقی از سوی غرب به رشته کوه های قفقاز در جمهوری ارمنستان و نیز آناتولی در ترکیه ملحق می شوند. در واقع این رشته کوه ها دنباله رشته کوه های قفقاز می باشند.

این کانسار در واقع یک نهشته نوع اسکارن پورفیری مس – مولیبدن می باشد که بخش اسکارن آن از زمانهای دور مورد بهره برداری قرار گرفته است. بخش پورفیری این کانسار در طول کانی سازی پراکنده و رگچه ای در داخل استوک و در حاشیه آن بصورت اسکارن تشکیل شده است. مناطق دگرسانی پتاسیک، فیلیک – کربنات، پروپیلیتیک ، آرژیلیک شاخص کانسارهای مس پورفیری نوع حاشیه قاره ای بخوبی تفکیک شده اند. دگرسانی پتاسیک به دو صورت در مجاورت اسکارن و در بخش های ژرف کانسار قابل شناسایی است. این زون در مجاورت اسکارن فاقد کانی سازی می باشد.

  امتیاز: 0.00