منو
 صفحه های تصادفی
حدیث لوح حضرت زهرا علیهاسلام
جنگ صفین
تهیه گاز استیلن در آزمایشگاه
لای
اسامة بن زید
مکانیسم کلی استخراج مس
بمب آتشفشان
تهیه استن در آزمایشگاه
تاریخچه عکاسی نجومی
شیمی درمانی
 کاربر Online
1080 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline لیلا مهرمحمدی 3 ستاره ها ارسال ها: 411   در :  دوشنبه 08 اسفند 1384 [07:11 ]
  روی این مطلب بسوی\" روی\" است !!!
 

آنچه باید درباره روی بدانیم

مدتهاست که روی به عنوان یک ماده ضروری در میکرو ارگانیزم ها شناخته شده است اما کمبود آن در

انسان اخیراً بررسی گردیده است . روی در همه گیاهان و جانوران وجود دارد . در بدن یک فرد بالغ ۳-۲ گرم

روی موجود است که بیشتر در کبد ، لوزالمعده ، کلیه ، استخوان و ماهیچه های ارادی وجود دارد . بافت

های دیگری که غلظت روی در آنها نسبتآً زیاد است شامل قسمتهای مختلف چشم ، غده پروستات ،

پوست و ناخن ها می باشد .

تعادل روی توسط جذب و دفع آن از روده حفظ می شود جذب به وسیله عمل انتشار و توسط یک حامل

انجام می گیرد این عمل تحت کنترل هموستاتیک می باشد و میزان روی موجود در رژیم غذایی و حضور

مواد دخالت کننده در جذب آن مؤثر است . بیماری های روده ای مانند بیماری کرون باعث اختلال در جذب

روی می شود . حامل اصلی روی در پلاسما آلبومین می باشد . مکمل یاری آهن و روی با یکدیگر کمتر بر

وضعیت روی و آهن مؤثر است و لاکتوز و گلوکز جذب روی را افزایش می دهند فیبر یا فیتات جذب روی را

کاهش می دهند اما ترکیباتی مانند تانن ها این خاصیت را ندارند . دوز بالای مس نیز مانع جذب روی می

شود . آهن با روی در جذب رقابت می کند نسبت ۲ به ۱ یا ۳ به ۱ آهن و روی منجر به کاهش چشمگیر

دریافت روی می شود .

گوشت ، ماهی ، ماکیان ، شیر و لبنیات ، ۸۰٪ روی رژیم غذایی را فراهم می نمایند . جگر ، پنیر ، تخم مرغ

، غلات ، جوانه گندم ، حبوبات و مغزها نیز از منابع غذایی روی هستند .اسید اگزالیک موجود در سبزی ها

به خصوص اسفناج ، چای وانواع توت جذب روی را کاهش می دهند . غذاهای سرشار از سبزی ها نیز

جذب روی را مختل می کنند .

  امتیاز: 0.00